Gündem Cinayet şüphelisinin ırmakta cesedi bulundu

Cinayet şüphelisinin ırmakta cesedi bulundu

Paylaş
Cinayet şüphelisinin ırmakta cesedi bulundu

Cinayet şüphelisinin ırmakta cesedi bulundu

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde emlakçı 55 yaşındaki Bünyamin Ekmen'i öldürdükten sonra firar eden, ancak Manavgat'ta güvenlik güçlerince yakalanacağını anlayınca Manavgat Irmağı'na atlayan 45 yaşındaki Selahattin Öztürk'un cesedi 11 gün sonra bulundu. ‘Şaban Geçtan’ adına düzenlenen sahte kimlikle dolaştığı tespit edilen Öztürk'ün 10 yıldan bu yana babası ve üvey annesini öldürmekten arandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Alanya'nın Kestel Beldesi'nde emlakçılık yapan Bünyamin Ekmen, geçen 9 Nisan'da evinin banyosunda küvetin içinde kalbinden bıçaklanmış ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Jandarma ekipleri evde buldukları 2 içki bardağı üzerindeki parmak izi ve telefon kayıtlarından yola çıkarak cinayet şüphelisinin, Ekmen'in kiracısı ve arkadaşı 45 yaşındaki ‘Şaban Geçtan’ adlı kişi olduğuna dair ipuçları elde etti. Aynı gün şüphelinin Manavgat'ta olduğu bilgisini değerlendiren polis, MOBESE kameralarından takibe aldı, bunu fark eden şüpheli ise Manavgat Irmağı'na atlayarak gözden kayboldu. Şüphelinin cesedi o günden bu yana ırmakta aranıyordu.

Bugün sabah saatlerinde Manavgat Köprüsü'nden denize doğru 2 kilometre ileride bir ceset görenler, ırmak kenarına çıkartarak polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesedin 45 yaşındaki Selahattin Öztürk'e ait olduğu tespit edildi. Öztürk'ün cesedi Manavgat Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Haberin Devamı

Jandarmanın yaptığı araştırmalar sonucunda şüphelinin ‘Şaban Gençtan’ adına sahte kimlikle dolaştığı ve asıl isminin Selahattin Öztürk olduğu belirlendi. Öztürk'ün 2000 yılında Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde öz babası ve üvey annesini bıçaklayarak öldürdüğü ve 2 gün evde cesetlerle birlikte kaldıktan sonra kaçtığı ortaya çıktı. Öztürk 10 yıldan bu yana babası ve üvey annesini öldürmekten aranıyordu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA)