Türkiye (Son Dakika) Cinayete kurban gitmiş!

Cinayete kurban gitmiş!

Paylaş
Cinayete kurban gitmiş!

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, 9 yıl önce bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi yakılan 35 yaşındaki Denizlili celep Abdullah Eke'nin katil zanlısı olarak jandarma, 2'si kadın 5 kişiyi gözaltına aldı

Denizli’de celep Abdullah Eke, 31 Mart 2006 tarihinde ortadan kayboldu. Evli olan Eke’den haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirip, kayıp, başvurusunda bulundu.

Jandarma o dönemde Eke’nin en son hayvan almak için gittiği Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nin o dönemde köy olan Otmanlar Mahallesi’nde görüştüğünü belirlediği D.A. (35), Z.K. (36), kardeşi E.K. (42), amcasının oğlu B.K. (35) ve H.S.’nin (37) ifadelerine başvurdu. Beş şüpheli jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Eke, 9 yıl boyunca haber alınamadı. 15 ay önce dosya tekrar açıldı.

Muğla İl Jandama Komutanlığı ve Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte, o dönemde ifadelerine başvurulan ve 3’ü daha sonra başka illere taşınan 5 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe aldı.

Takibin ardından geçen 23 Mart’ta D.A. ve Z.K. Antalya’da sahte kimlikle kurdukları belirlenen işyerinde yakalandı. İki şüpheli jandarmadaki sorgularında Eke’yi bıçakla öldürüp, Otmanlar’daki ormanlık alanda cesedini yaktıklarını itiraf etti.

İki şüphelinin ifadelerinden yola çıkan jandarma, suça karıştıkları ileri sürülen B.K. ile amcasının oğlu E.K.’yı Dalaman’ın Bozbel Mahallesi’ndeki evlerinde, diğer şüpheli H.S.’yi de Denizli’de ertesi gün yakalayıp, gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgusunda H.S. de suçunu itiraf etti. Bozbel Mahallesi Muhtarı E.K. ve B.K. ise suçlamaları kabul etmedi. Jandarmadaki işlemlerin ardından 5 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Cihan KAYA - Adnan TÜFEKÇİ/KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı