Gündem Cinayetin ortaya çıkardığı dram

Cinayetin ortaya çıkardığı dram

Paylaş
Cinayetin ortaya çıkardığı dram

Diyarbakır'da 2 ay önce toprağa gömülü bulunan 15 yaşındaki genç kızın "töre" nedeniyle ağabeyi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Diyarbakır’da 24 Haziran 2010’da Kayapınar ilçesindeki tarlada vücudunun büyük bir bölümü gömülü halde bulunan 15 yaşındaki Ş.G. ile ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, genç kızın "töre" gereği ağabeyi Yunus G. tarafından ağzı bantlandıktan sonra ayakkabı bağcığı ile boğularak öldürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede, ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen Ş.G’nin sevdiği genç olan F.T’ye kaçtığı, ancak bu birlikteliğin uzun sürmemesi üzerine tekrar evine döndüğü anlatıldı.

Ailesinden baskı görmeye başlayan genç kızın her fırsatta evden kaçtığı, bulunup tekrar ailesine teslim edildiği kaydedildi. Evden son kaçışında yanına sığındığı iki kişi tarafından tecavüze uğrayan Ş.G’nin bir süre Kız Yetiştirme Yurdunda barındığı ve oradan da 6 ay önce kaçtığı belirtildi.
İddianamede, İstanbul’a giden ve bir süre orada kaldıktan sonra yeniden Diyarbakır’a dönmeye karar veren genç kızın bindiği otobüste tanıştığı kişi tarafından bir birahanede zorla çalıştırıldığı ifade edildi.

-BANTTAKİ PARMAK İZİ -

Haberin Devamı

Ş.G’nin ağzı bantlı ve toprağa gömülü bir halde bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, banttaki parmak izinin, ağabeyi Yunus G’ye ait olduğu belirlendi.

Ağabey Yunus G, ifadesinde, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, kardeşinin ağzındaki bantta parmak izinin bulunmasına bir anlam veremediğini iddia etti.
İddianamede, Ş.G’nin, yaşadığı hayat tarzı ile ailesinin yaşam tarzı arasındaki ayrılık nedeniyle Yunus G. tarafından henüz açık kimlikleri tespit edilemeyen kişilerinde iştirakiyle tasarlayarak öldürüldüğü hususunda çok kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Daha önce vermiş olduğu beyanlar ve kendi aile yaşantısı dikkate alındığında, maktulenin öldürülmesi olayının, yöre insanının bu tür olaylara bakış açısı, yaşam tarzı, örf ve adetlere bağlılık bakımından maktulenin sürekli evden kaçıp farklı insanlarla ve yine yörece hoş karşılanmayacak yerlerde bulunmasının cinayetin ’töre’ cinayeti olduğu kanısında varılmıştır."

İddianamede, sanık Yunus Güneş hakkında TCK’nın "Töre saikiyle kardeşi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
Yunus G’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.