Gündem Cinayetin sırrı bu dövmede

Cinayetin sırrı bu dövmede

Paylaş
Cinayetin sırrı bu dövmede

İzmir'de eşarpla boğularak toprağa gömülen kimliği belirsiz kadın cesedinin üzerindeki dövmelerden cinayet aydınlatılmaya çalışılıyor

İzmir'in Menderes ilçesindeki dağlık alanda, eşarpla boğulduktan sonra toprağa gömülen 20 yaşlarındaki kadının kimliği belirlenemedi.

Öldürülen kadının kimliğinin belirlenmesi için sırtında bulunan büyük akrep dövmesi ile küçük dövmelerin fotoğraflarının, kayıp yakınlarıyla dövmecilere gösterilerek soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 gün önce Gümüldür Ovacık mevkiindeki dağlık alanda çobanlar, toprağa gömülü kadın cesedi buldu. Yabani hayvanlarca vücudunun bir bölümü toprak üzerine çıkartılan ve yer yer çürüyen cesede Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, kadının eşarpla boğularak öldürüldüğü belirlendi.

DÖVMECİLER TEK TEK DOLAŞILIYOR

Öldürülen 1.50 boyundaki kadının cesedinin sırtındaki büyük akrep dövmesi ile çeşitli yerlerindeki küçük dövmeler, kimlik belirleme çalışmalarında Jandarma'nın en önemli ipucu oldu. Jandarma, cesedin kimliğini belirlemek için dövmelerin fotoğrafını çekip dövmecileri tek tek dolaşarak bunları göstermeye başladı. Şu ana kadar bu yönde yapılan araştırmalardan bir sonuç alınamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra, benzer yaş gurubundaki tüm kayıp yakınlarına da ekipler ulaşmaya başladı. Adli Tıp Kurumu’na gelen kayıp yakınları, cesedin üzerindeki kıyafetlerden ve vücut şeklinden teşhis etmeye çalıştı. Bu kayıp yakınlarından DNA örnekleri de alındı.

ÖDEMİŞ’DEKİ CESEDİN KİMLİĞİ DE BELİRLENEMEDİ

Bunun yanı sıra yaklaşık 5 ay önce Ödemiş Bademli’de, tecavüz edildikten sonra yüzü parçalanarak öldürülen 20 - 25 yaşlarındaki 1.60 boylarındaki kadının kimliğinin de henüz belirlenemediği öğrenildi. Bu cesedin fotoğrafları da yine makyajlanarak emniyet birimlerine de gönderildi.

Polis ve jandarma kaynakları, Ege Bölgesi’nde, son 12 yılda, 108’i erkek, 13’ü kadın toplam 121 kimliği belirsiz ceedin bulunduğunu açıkladı. Bu cesetlerin kimlik belirleme çalışmalarının da halen sürdüğü bildirildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)