Dünya Cinayetsiz gün sevinci

Cinayetsiz gün sevinci

Paylaş
Cinayetsiz gün sevinci

New York'ta cinayetler Temmuz ayında rekor sayıya ulaşmıştı. Kentte ilk kez bir gün boyunca şiddet içeren suç işlenmedi

New York'un yakın tarihinde ilk kez bir gün boyunca şiddet içeren suç işlenmedi. Kentin emniyet müdürlüğü sözcüsü, Pazartesi günü tek bir cinayet, adam vurma, bıçaklama ya da şiddet içeren suç şikayeti gelmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

KANLI YAZ

Kentte Temmuz ayında cinayetler rekor sayıya ulaşmış, hatta bir bulvar gazetesi 'kanlı yaz' tanımını kullanmıştı. Ancak genel olarak cinayet oranları 1960'lardan beri en düşük seviyeye inme yolunda. Cinayet oranları düşerken, genel suç vakaları yüzde 3 arttı.

Özellikle akıllı telefonlara olan 'talep' yüzünden hırsızlık vakalarında artış olduğu belirtiliyor. Buna karşılık cinayetler geçen yıla göre yüzde 23 azalarak son 50 yılın en düşük seviyesine indi.

'DURDUR ARA' POLİTİKASI

8 milyon nüfuslu New York'ta bu yıl 366 cinayet işlendi. 2.7 milyon nüfuslu Chicago'da 462 kişi öldürüldü. ABD'deki diğer kentlerle karşılaştırılınca da kişi başına cinayet oranlarının New York'ta çok düşük olduğu göze çarpıyor. Bazıları bunu New York Emniyeti'nin yoğun kampanyasına, özellikle de çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirilmesini sağlayan 'Durdur ve Ara' politikasına bağlıyor.

Haberin Devamı

BBC