Yaşam Çin'de yeni moda: Yüz bikinisi

Çin'de yeni moda: Yüz bikinisi

Paylaş
Çin'de yeni moda: Yüz bikinisi

Çin'in dünya modasına yeni katkısı: plajda giyilen kar maskesi, ya da Çince'deki adıyla "yüz bikinisi"

Kar maskesini plajlarda gitme modası Çin'de iki sene önce hiçbir şekilde bronzlaşmak istemeyen bir grup orta yaşlı kadın tarafından başlatıldı. Çin'de esmer tenlerin genellikle ağır işlerde çalışan işçiler için olduğunu düşünülüyor ve bu yüzden "yüz beyazlatan kremler" çok satan ürünler arasında bulunuyor.

Yüzün ve boynun tamamını kapatıp sadece gözleri, ağzı ve burnu küçük deliklerle açıkta bırakan kar maskelerine plaj bikinisi adı veriliyor. Üreticiler ürünün teni güneş ışığından korumanın yanı sıra denizanalarından da koruduğunu iddia ediyor. Ancak yüz bikinisinin teni denizanalarından nasıl koruduğu konusuna açıklık getirilmiyor.

İşin ilginç yanı dünyanın geri kalanında da bu modanın yaygınlaşmaya başlaması. Vogue Paris'in eski genel yayın yönetmeni Carine Roitfield, kendi dergisi CR Fashion Book'ta plaj kar maskesini tanıtıyor.

CR Fashion Book'ta 7 Ağustos'ta çıkan bir makalede Roitfield yüz bikinisi giyen modellerin fotoğraflarını sundu.

Plaj kar maskesi Batı'da ilk kez ilgi çekmedi. Örnek olarak Time Dergisi bu ürünü 2012'nin en çok şaşırtan 10 fotoğrafı galerisinde yayımlamıştı.

Ancak yüz bikinisini eleştiren bir kesim de bulunuyor.

Çin'de bu ürünün icat edildiği Qingdao şehrinin doğusunda faaliyet gösteren hükümete bağlı haber sitesi Iqilu.com ürünü "harika kadınları maskeleyen şok edici kostüm," olarak tanıttı. Yüz bikinisini giyip plaja giden birçok kadının plajdaki çocukları korkuttuğu hatta bazılarının gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başladığı gelen haberler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı