Yaşam Çin'den 'çakma' kasaba

Çin'den 'çakma' kasaba

Paylaş
Çin'den 'çakma' kasaba

Çinli bir inşaat firması Avusturya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan ve UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan Hallstatt köyünün aynısı inşa etmeye başladı

Avusturya'ya gelen Çinli turistlerden birinin otelde unuttuğu planda kasabayla ilgili bilgiler ve taklidinin nasıl inşa edileceğine dair tasarımlar bulundu. Turist gibi gelen Çinliler'in, üç yıl boyunca bölgedeki her binanın fotoğraflarını çektikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine, Hallstatt kasabasının taklidinin inşaatına geçen ay Çin'in Huizhou kentinde başlandığı belirlendi. 20 bin metrekarelik alana yapılacak taklit kasabanın maliyeti 14.8 milyar TL olarak hesaplanırken Hallstatt kasabasındaki gölün kopyasının da inşa edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BAŞKA KASABALAR DA VAR

UNESCO’nun dünya mirası listesinde bulunan Hallstatt'ın 800 sakini ise haber karşısında şoka uğradı. Halkı en çok şaşırtan da, Çinli bir ekibin yıllardır köyde ölçüm yapıp fotoğraflar çekip kendilerini inceliyor olması ve kimsenin bunu fark etmemesi oldu. Belediye Başkanı ise, UNESCO'ya Guangdong projesiyle ilgili olarak şikayette bulundu.

Daha önce, İngiltere'deki Dorchester kasabası Çin'in Çengtu kentinde, Thames kasabası ise Şanghay'da "kopyalanmıştı".