Dünya Çin'in meşhur sanatçısı ortadan kayboldu

Çin'in meşhur sanatçısı ortadan kayboldu

Paylaş
Çin'in meşhur sanatçısı ortadan kayboldu

Çin'in dünyaca meşhur sanatçısı Ai Wei Wei'in yakınları Pekin havaalanında gözaltına alınan sanatçıdan 24 saati aşkın süredir haber alamadıklarını söylüyorlar

Çin hükümetini açıkça eleştiren önde gelen simalardan biri olan Ai Wei Wei, Hong Kong uçağına binmek üzere havaalanındaydı.

Haberin Devamı

Güvenlikten geçerken polis tarafından durdurulan Ai Wei Wei'in birlikte seyahat ettiği arkadaşına, sanatçının ''gitmesi gereken başka işleri olduğu'' söylendi.

Polis götürdükten sonra bir daha haber alınmayan sanatçının Pekin'deki stüdyosuna da baskın düzenlendiği ve bilgisayarlar dahil bir grup eşyaya el konulduğu bildiriliyor.

Ai Wei Wei'in stüdyosunda çalışanlar yakınlarda bir karakola götürüldükten birkaç saat sonra serbest bırakıldılar. Sanat eserleri dünyanın önde gelen galeri ve müzelerinde sergilenen Ai Wei Wei, üç yıl önce Pekin Olimpiyatları'nın ana stadyumunun tasarımında da rol almıştı.

Çin'de temel hak ve özgürlüklerin eksik olduğunu sıklıkla uluslararası platformlarda ifade eden sanatçının hareketleri devamlı izleme altında tutuluyor ve bundan önce de gözaltına alınmıştı. (BBC Türkçe)

Haberin Devamı