Gündem Cinnet dehşeti!

Cinnet dehşeti!

Paylaş
Cinnet dehşeti!

7 ay önce işten atılan güvenlik görevlisi, 1'i polis 2 kişiyi bıçakladı

Antalya'da 7 ay önce işten çıkarılan ve borçları yüzünden bunalım geçiren 25 yaşındaki Niyazi Kaymaz, bıçakla dehşet saçtı. Önce yoldan geçen bir vatandaşı yaralayan, ardından da kendisine müdahale eden polis memurunu su kanalında bıçaklayan Kaymaz, polisler tarafından tabancayla vurularak yakalanabildi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışırken 7 ay önce işten çıkartılan 1 çocuk babası Niyazi Kaymaz, borçları da birikince cinnet getirip elindeki 2 bıçakla dehşet saçtı. İddiaya göre işsiz kaldıktan sonra ev kirasını ödeyemeyen, kredi kartı borçları olan Kaymaz, bugün sabah kahvaltısından sonra eline aldığı 2 bıçakla balkona çıktı.

Eşinin balkonda kendi kendine konuştuğunu gören Şerife Kaymaz, kayınpederi Necdet Kaymaz'a haber verdi. Baba Kaymaz, Elmalı İlçesi'nden hemen yola çıkıp Kızıltoprak Mahallesi 951 Sokak'daki Antsu Kooperatifi No 7'deki eve geldi. Baba Kaymaz, oğlunu ikna edemeyince polise haber verdi.

BALKONDAN SOKAĞA İŞEDİ

Kısa sürede Önleyici Hizmetler Şubesi ve Cinayet Bürosu'na bağlı ekipler de olay yerine geldi. Bölgeye itfaiye ve ambulans sevk edildi. Polisler daireye girip Kaymaz'ı ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Boynunda muska dikkat çeken Niyazi Kaymaz, zaman zaman bazı fotoğrafları öpüp, elindeki kağıtları okudu. Polisin, “İşe girmek istiyorsun yardımcı olalım” tekliflerini tükürerek geri çeviren Kaymaz, bulunduğu 2'nci kattaki evin balkonundan sokağa işedi.

FİLM GİBİ KOVALAMACA

Babası Necdet Kaymaz ve eşi Şerife'nin sözleriyle de ikna olmayan Niyazi Kaymaz'a, 3 yaşındaki oğlu Necdet getirildi. Buna rağmen ikna olmayan Niyazi Kaymaz, elinde bıçaklarla babasını ve polisleri daireden kovup sokağa fırladı.

Yolda önüne çıkan Muzaffer Çakmak'ı bıçaklayan Kaymaz, peşinde polisler olduğu halde kaçmaya başladı. Tabancalarını çeken polisler, kovalamaca sırasında havaya birkaç el ateş ederken, baba Necdet Kaymaz oğlunu ikna etmeye çalıştı. Metin- Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi önüne gelen Kaymaz'ı babası yine ikna edemedi. Eline saldalye alıp müdahale ederek oğlunu etkisiz hale getirmeye çalışan Necdet Kaymaz, “Oğlum seni vuracaklar, teslim ol” diye yalvardı.

Babasına ve polislere bıçak sallamayı sürdüren Kaymaz, Aspendos Bulvarı üzerinde bir süre kaçtı. Bulvar kenarında yaşanan kovalamaca sırasında polis memuru Ahmet Karakaş, Kaymaz'ı yakalamaya çalışırken, birlikte su kanalına düştü. Arbedeye diğer görevli polisler de yetişti.

Haberin Devamı

SU İÇİNDE BIÇAKLI DEHŞET

Su kanalı içerisinde yine teslim olmayan Niyazi Kaymaz, bıçağı kendini yakalamaya çalışan polis memuru Ahmet Karakaş'ın önce kalbine sonra da kasığına sapladı. İnsan boyu suyun bulunduğu kanaldaki mücadele, filmleri aratmadı. Polisler önce biber gazı sıkarak Kaymaz'ı etkisiz hale getirmeye çalıştı.

Polis, meslektaşının tekrar bıçaklanmasını önlemek için Kaymaz'a kanalın içerisindeyken üç el ateş etti. Yaralan zanlı, kanaldan tekrar çıkıp kaçmaya çalıştı. Bu arada yaralı polis su kanalından çıkarılıp olay yerinde meslektaşları tarafından kanamasının durması için müdahale edilirken, saldırgan kaçmasını sürdürdü.

POLİSLER YERDE SÜRÜKLEDİ

Peşinde onlarca polis olduğu halde yaralı palde kaçmaya çalışan Niyazi Kaymaz, yine polislerin sandalyeleri üzerine atması sonrası yakalanabildi. Meslektaşı yaralandığı için oldukça öfkeli olan polis, ambulans beklemeden yaralı zanlıyı sürükleyerek taşımaya çalıştı. Bu arada Kaymaz'ın yakınları, “Niye sürüklüyorsunuz yaralı adamı” diye bağırınca polisler tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Niyazi Kaymaz'ın ilk yaraladığı Muzaffer Çakmak ile polis memuru Ahmet Karakaş, Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyata alındı. Niyazi Kaymaz, Özel Medusa Hastanesi'ne götürüldü.

Yaralı polis memuru için telsizlerinden acil kan anonsu yapıldı. Bir çok emniyet görevlisi de yaralı meslektaşlarına kan vermek için hastaneye geldi. Karataş'ın bilincinin açık olduğu ancak hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

KUR'AN SAYFALARINI YIRTMIŞ

Olaydan sonra sürekli ağlayan 2 çocuk babası Necdet Kaymaz, oğlunun iki gün önce Korkuteli İlçesi'nde yine cinnet getirdiğini söyledi.
Oğlunun Kur'an-ı Kerim alıp okuduğunu, sonra sayfalarını yırttığını söyleyen baba Kaymaz, “Sonra polis oğlumu Korkuteli Devlet Hastanesi'ne götürmüş. Sakinleştirici iğne yapmışlar. Akşam üzeri eve getirmiştik” diye konuştu. Baba Kaymaz, oğlunun işten çıkarıldıktan sonra maddi sıkıntılarının arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)