Türkiye (Son Dakika) Cinnet getiren baba katliam yaptı: 6 ölü

Cinnet getiren baba katliam yaptı: 6 ölü

Paylaş
Cinnet getiren baba katliam yaptı: 6 ölü

Bağcılar'da, cinnet getiren baba, eşi ve 7 çocuğuyla birlikte kardeşini de vurduktan sonra intihar etmek için kafasına ateş etti. Yataklarında vurulan 9 kişiden 4'ü olay yerinde hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan 6 yaralıdan 2'si daha yaşamını yitirdi.

Barbaros Mahallesi 6/3 Sokak’taki Ümit Apartmanı’na yaklaşık 3 ay önce taşınan Sargık ailesi, komşularının ifadesine göre sakin bir hayat sürüyordu. Dün gece mesai için evden çıkan 36 yaşındaki Engin Sargık, herkesin evde uykuya yattığı sırada geri döndü. Cinnet getirdiği belirtilen Sargık, üzerindeki tabancayla yataklarında uyuyan 9 kişiyi kafalarından vurdu. Son olarak Engin Sargık kendi kafasına ateş etti.

Haberin Devamı

Silah seslerini duyan apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polisler evin içinde kanlar içinde yatan 10 kişiyle karşılaştı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi istendi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Suzan (17), Selda (15)ve Salih (16) Sargık kardeşlerle amcaları Bayram Sargık’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Engin Sargık ile eşi Sacide Sargık ve çocukları Abidin (5), Erhan (8), Ercan (11) ve Gülcan Sargık (14) çevre hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Gülcan Sargık tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bir süre sonra kardeşi Abidin Sargık da tedavisinin sürdüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını yitirdi. Ağır yaralı olarak özel Avcılar Anadolu Hastanesi’ne sevk edilen Engin Sargık’ın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Anne Sacide Sargık İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, çocukları Erhan ve Ercan Sargık kardeşlerin Bahçelievler’deki özel Safa Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Olay yeri inceleme polisi yaklaşık 4.5 saat süren incelemenin ardından cesetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Geniş güvenlik önlemi alan bölge polisi, çevik kuvvet ekiplerinden de dış destek sağladı.

'Manzara korkunçtu'

Bağcılar Barbaros Mahallesi’nde cinnet sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı olayla ilgili polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor. İhbar üzerine Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak’taki 4 katlı binaya gelen polis ekipleri, en üst katta yaşanan olayın ardından çalışmalarına devam ediyor. Gazetecilere yaşananları anlatan Barbaros Mahallesi Muhtarı Tuncay Fırat, gece saat 12’ye gelirken silah seslerini duyanların kendisini aradığını, bir üst sokakta oturduğu için kendisinin de o sesleri duyduğunu söyledi.

Fırat, şöyle devam etti: "Silah seslerini duyunca polise haber verdik. Polis ekipleri olay yerine geldi. Polislerle beraber içeriye girdiğimizde manzara korkunçtu. Galiba cinnet getirmiş. Çocuklarına, eşine ve kardeşine ateş etmiş. Çocuklar uyurken yataklarında başlarından vurmuş. En son kendisini de vurmuş. Allah böyle bir acıyı kimseye göstermesin. İnsanın yüreği dayanmaz o manzaraya."

Batmanlı olan ailenin 3 yıldır bu mahallede ikamet ettiğini, sadece 4 ay önce bir sokak değişikliği yaptıklarını anlatan Fırat, "4 oğlu ve 3 kızı bulunan baba, tekstil işçisiydi. Güzel, efendi, kendileriyle barışık insanlardı. Dışarıya yansıyan herhangi bir tartışma, kavgaları olmadı. Demek ki kendi aralarında bir sıkıntı vardı" şeklinde konuştu. Fırat, bunun çok büyük bir acı olduğunu ifade ederek, tüm mahallenin üzüntü yaşadığını kaydetti.


Sefa KIDIK - Ozan URAL- Erhan TEKTEN- Ramazan EĞRİ - Uğur ALAATTİNOĞLU , İSTANBUL (DHA)- AA

Haberin Devamı