Türkiye (Son Dakika) Cinnet getirip ölüm saçtı: 7 ölü

Cinnet getirip ölüm saçtı: 7 ölü

Paylaş
Cinnet getirip ölüm saçtı: 7 ölü

Batman'ın Kozluk ilçesi Örensu Köyü'nde cinnet getirdiği belirtilen bir kişi pompalı tüfekle rasgele ateş açtı. ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti.

Batman’ın Kozluk İlçesi Örensu Köyü’nde hayvanlarını sağmaya gidenlere düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 kişi öldürüldü. Jandarma ekipleri, olay yerinde tabanca ve tüfeğe ait çok sayıda boş kovan bulurken, saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişileri arıyor. Köy Muhtarı Selim İsen, saldırıyı gerçekleştirenlerin kadın kıyafeti giydiğini iddia etti. Olay, Kozluk’un Örensu Köyü’nde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Köye bir kilometre mesafedeki Garzan Çayı kıyısındaki bölgede hayvanlarını sağmaya giden kadın ve aralarında çocukların da bulunduğu kişilerin üzerine kimliği belirlenemeyen kişi da kişiler tarafından tabanca ve tüfeklerle ateş açıldı.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Açılan ateşte 15 yaşındaki Sultan Efe, kuzeni 15 yaşındaki Bilal Efe, 25 yaşındaki Sevime Tung, 65 yaşındaki Sadiye Tung, 17 yaşındaki İdris Güneş adı henüz öğrenilemeyen 13 yaşında bir çocuk ile Adana’dan köye ziyarete geldiği belirtilen 45 yaşlarındaki bir imam hayatını kaybetti. Olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın duyulmasının ardından köye giden jandarma ekipleri, yaptıkları ilk incelemede öldürülen kişilerin başlarına ateş edildiğini belirledi. Olay sırasında bazı çocukların kaçmaya çalıştığı ve bu sırada arkalarından ateş edilerek öldürüldükleri ifade edildi.

"BİR KİŞİNİN YAPTIĞI OLAYA BENZEMİYOR"

Yaklaşık 20 hane olan Örensu Köyü Muhtarı Selim İsen, olayın saat 18.30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, "Biz köyden ayrılıp Batman’a bir düğüne giderken, hayvanların bulunduğu bölgeden silah sesleri duyduk. Hemen dönüp olay yerine gittiğimiz de 7 kişinin cesedi ile karşılaşıp, durumu jandarmaya bildirdik. Bu bir kişinin yaptığı olaya benzemiyor.

Haberin Devamı

Köylülerin anlattığına göre kadın kılığına girip köye gelenler bunları taramış. Köyümüzde daha önce böyle olay hiç olmamıştı. Büyük üzüntü yaşadık" dedi. 7 kişinin öldürüldüğü olayın ardından jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri alarak, olay yerinde detaylı incelemede bulundu. Jandarma kaçan saldırgan ya da saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Öldürülen 7 kişinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

DHA

4'Ü KADIN 2'Sİ ÇOCUK

Öte yandan saldırının köyün dışında dere kenarında yaşandığını, ölenler arasında 4 kadın ve 2 çocuğun bulunduğunu belirten Batman Valisi Azmi Çelik, şöyle dedi: "Vatandaşlar arasında anlaşmazlık sonucu olay olmuş. Hayvan otlatılması sonucu yaşanan anlaşmazlıktan yaşandığı iddiası var. Olay araştırılıyor. Köy, güvenlik güçlerin kontrolü altında. Olayla ilgili 1 şüpheli var. Bu şüpheli gözaltında. Soruşturma sürüyor."