Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinsel isteğimi nasıl artırırım?
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel isteğimi nasıl artırırım?

Cinsellik yemek, içmek, uyumak kadar doğal. Ve her şeyden ağrılardan, ışıktan, üzüntüden hatta rüzgardan, renkten bile etkilenebiliyor. Hayatında her şey yolunda giden kişilerde cinsellik ön plana çıkıyor.

Cinsel isteğimi nasıl artırırım?

SORU: İnternette pek çok ilan görüyorum. Bazı ürünlerin cinsel isteği arttıdığı söyleniyor. Ben 23 yaşındayım ve gerçekten bu konuyu çok merak ediyorum. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP: Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısı ile tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir... Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir. Fakat göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır. Sağlıklı yaşamak gerekiyor Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkileyerek normal bir insanda cinsel isteği artırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeni ile özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Cinsel ilişkiye girebilir miyim?

SORU: Yaklaşık 25 gün önce varikosel ameliyatı oldum. Cinsel yaşama geri dönebilir miyim? Ya da mastürbasyon yapmamın bir sakıncası olur mu? Yanlış hareket ederek kendime zarar vermek istemiyorum.

CEVAP: Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

Haberin Devamı

Çok korkuyorum, AIDS’mi oldum?

SORU: Yaklaşık bir yıl önce bir kadınla cinsel ilişkiye girdim. 3-4 aydır da penisimin civarında sivilceye benzer şeyler çıkmaya başladı. Penisimde yok ama kasığım etrafında var. Acaba ben AIDS mi oldum?

CEVAP: Korunmasız yapılan cinsel ilişki birçok değişik hastalığın geçmesine sebep olabilir. Bunların bazıları ise ciltle ilgili, yani dermatolojiktir. Mutlaka bir üroloji veya dermatoloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve gereken tedaviyi yaptırmalısınız. AIDS olma ihtimalinizi ise çok düşük görüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder