Türkiye (Son Dakika) Cinsel istismar iddiasına rekor ceza istemi

Cinsel istismar iddiasına rekor ceza istemi

Paylaş
Cinsel istismar iddiasına rekor ceza istemi

10 kız öğrencisini elle taciz ettiği iddiasıyla hakkında 111 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan lise müdür yardımcısı H.Ö.'nün yargılamasına devam edildi. H.Ö. 'taciz etmedim böbreğinin yerini gösterdim' diyerek kendini savundu

Olay, Adana kent merkezindeki bir lisenin 9’uncu sınıf öğrencileri 14 yaşındaki Z.P. ile aynı yaştaki H.A.’nın, 28 Aralık 2010’da okul müdür yardımcısı H.Ö.’nün kendilerini taciz ettiğini ileri sürmesi ile ortaya çıktı. Ardından 8 öğrenci daha aynı yönde iddialarda bulundu.

Haberin Devamı

Şikayetler üzerine gözaltına alınan H.Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.Ö. hakkında ’çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. Yargılama devam ederken Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na sevk edilen öğrencilerden H.A. ile Z.P.’nin ruh sağlıklarının bozulduğu yönünde rapor verildi. 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi, gelen raporu da dikkate alarak görevsizlik kararı verip dosyayı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

’BÖBREĞİNİN YERİNİ GÖSTERDİM’

10 kız öğrencisini elle taciz ettiği iddiasıyla 111 yıla kadar hapsi istenen H.Ö.’nün yargılamasına 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuksuz yargılanan H.Ö., suçlamaları kabul etmedi. H.Ö., "Ben öğrencilerimi severdim. Ancak hiçbir zaman cinsel amaçlı vücutlarına dokunmadım. Öğrencilerden H.A. içeriye girerken ’Böbreğim ağrıyor’ dedi. Ben de yerini göstermesini söyledim. Yanlış gösterdi. Ben de işaret parmağımla böbreğinin yerini gösterdim" dedi. Öğrencilerden Ö.B., "Ne amaçla dokunduğunu bilecek yaştayım. Diğer öğretmenlerimiz de bize dokunurdu. Ancak onun amacı farklıydı" diyerek şikayetçi oldu. Duruşmaya katılan diğer öğrenciler de "Odasına gittiğimizde kapıyı kapattırır. Belimizden tutardı. Bu yüzden odasına tek gitmek istemiyorduk" diye ifade verdi. Mahkeme heyeti, öğrencilerin olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

DHA