Türkiye (Son Dakika) Cinsel istismara ceza yağdı, sopa silah sayıldı

Cinsel istismara ceza yağdı, sopa silah sayıldı

Paylaş
Cinsel istismara ceza yağdı, sopa silah sayıldı

Edirne'de, T.S. adlı 17 yaşındaki kızı sopayla korkutarak götürdükleri piknik alanında, zorla elbiselerini çıkartıp cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 erkek ve bsir kadına ceza yağdı

Uzunköprü ilçesinde Temmuz 2015'te T.S., 35 yaşındaki Fikret V.’nin kız kardeşine ait çıplak görüntülerin yer aldığı öne sürülen fotoğraf ve videoları sosyal medya üzerinden eski sevgilisine gönderdi.

Bunun duyulması üzerine Fikret V., sevgilisi C.P. ve onun ağabeyi Cem P. ile birlikte plan yaptı.

T.S.'yi otomobile bindiren 3 şüpheli, bir piknik alanına götürerek sopayla tehdit edip elbiselerini çıkartmasını istedi.

CİNSEL İSTİSMARI TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ



Ardından erkek şüpheliler T.S.'ye cinsel istismarda bulunurken, C.P. de o anları cep telefonuyla görüntüledi.

T.S.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Fikret V., sevgilisi C.P. ve onun ağabeyi Cem P., Temmuz 2015'te tutuklandı.

Yaklaşık 1.5 yıl süren davanın karar duruşması önceki gün Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.



'PİŞMANIM, ÖZÜR DİLERİM’


Duruşmada T.S.’nin avukatı Adem Eray Kozan, 2 erkek sanığın cinsel istismarda bulunduğunu, diğer kız sanığın ise onları görüntülediğini belirterek, "Sanıkların iddianamedeki suçları işledikleri dosya durumundan sabittir. Bu suçları hepsi bir arada işlemiştir. Bu sebeple ceza tertibinde alt sınırdan uzaklaşılması gerektiği kanaatindeyiz. Ayrıca hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep ediyoruz" dedi.

Savunmalarının ardından son sözleri sorulan sanıklardan Cem P., uzun süredir tutuklu olduğunu ifade ederek, "Tahliyemi talep ediyorum, pişmanım, mağdurum, özür diliyorum" dedi. Sanık Fikret V. de özür dileyerek mahkemeden tahliye talep etti. Sanık C.P. ise "Pişmanım" demekle yetindi.



SOPA SİLAH SAYILDI



Savunmaların ardından Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sibel Kurtoğlu, kararı açıklarken, verilen cezalarda T.S.’yi korkuttukları sopanın ’silah’ olarak kabul edildiğini söyledi. Ayrıca Cem P. ve Fikret V.’nin taciz sırasında cinsel organlarını da kullandığı anlatılan kararda, sanıkların hakaret ettiklerini ifadelerine yer verildi. Sanık Cem P.’nin kız kardeşi C.P.’nin de kızın kıyafetlerini çıkarmasına yardım ettiği ve istismar sırasında T.S.’nin cep telefonunu alarak o anları kaydettiği, kayıt sırasında talimatlar verdiği belirtildi.


Mahkeme Başkanı Kurtoğlu, ’nitelikli cinsel istismar’, ’hürriyeti tahdit’, ’özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ ve ’tehdit’ suçlarından sanıklardan Cem P.’ye toplamda 43 yıl 6 ay 10 gün, sanık Fikret V.’ye 44 yıl 4 ay 20 gün ve Cem P.’nin kız kardeşi C.P.’yi ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca 3 sanığında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Engin ÖZMEN / DHA

Haberin Devamı