Gündem 'Cinsel saldırı'yla suçlanan doçent beraat etti

'Cinsel saldırı'yla suçlanan doçent beraat etti

Paylaş
'Cinsel saldırı'yla suçlanan doçent beraat etti

Erzurum'da ağaç sulamak için gittikleri bahçede öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla, hakkında açılan davada yargılanan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı, Doç. Dr. A.A., beraat etti. A.A., "Adalet doğrunun yanında. Ne mutlu ki adalet var" dedi

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden geçen yıl mezun olan 28 yaşındaki S.T., 10 Temmuz 2014’te polise başvurarak 42 yaşındaki Doç. Dr. A.A.’nın cinsel saldırısına uğradığını iddia etti ve şikayetçi oldu. Öğretim üyesine ait Dadaşkent’teki bahçeyi sulamak için gittiklerini, burada dudaklarından öptüğünü, oral seks yaptığını, üçüncüsünde ise zorla ters ilişkiye girdiğini iddia eden S.T.’nin şikayeti üzerine Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Kuramı ve Eleştiri Anabilim Dalı Başkanı da olan Doç. Dr. A.A. tutuklandı.

'ÖĞRENCİM ZORLA DUDAKLARIMDAN ÖPTÜ'

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’na gönderilen S.T.’nin yapılan muayenesinde herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadı. Bu rapor üzerine 5 gün cezaevinde kalan Doç. Dr. A.A. tahliye edildi.

Hakkında Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan dava açılan Doç. Dr. A.A. suçlamaları kabul etmedi.

S.T.’nin otomobiline zorla bindiğini söyleyen Doç. Dr. A.A., ağaç sulamak için gittikleri bahçesinde öğrencisinin kendisini yine zorla öptüğünü söyledi.

Ayrıca, S.T.’nin iddia etmesi üzerine mahkeme tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan aldırılan kayıtlarda, arayan kişinin hep S.T. olduğu ortaya çıktı.

KURU KAN ÖRNEĞİ İNCELENDİ

Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan mahkemeye gönderilen raporda, Doç. Dr. A.A.’ya ait olduğu iddia edilen kuru kan örneğinin uyumlu olmadığı belirlendi.

Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu karar duruşmasına çıkan Doç. Dr. A.A. suçlamaları yine kabul etmedi.

Savcı Sacit Savaşçı mahkemeye sunduğu mütalaasında mağdurun rızası dışında zorla cinsel saldırıya uğradığına dair kendi beyanı dışında somut delil olmadığı gerekçesiyle Doç. Dr. A.A.’nın beraatını istedi. Son sözü sorulan Doç. Dr. A.A., "Adalet doğrunun yanında. Ne mutlu ki adalet var" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, A.A.’nın nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak ve mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Hümeyra PARDELİ / DHA

3