Beden Sağlığı Cinsel yaşamın sonu değil

Cinsel yaşamın sonu değil

Paylaş
Cinsel yaşamın sonu değil

Cinsel yaşamın sonu değil

Dünyada çeşitli hastalıklar yüzünden rahmi alınmış pek çok kadın var. Ancak rahmin alınması kadınlığın ve cinselliğin sonu olduğu anlamına gelmiyor. Çevreden duyduğunuz her söze inanmak son derece yanlış. Çünkü bu özel bir konu.

Haberin Devamı

Dış gebelik geçirdim, ameliyat oldum. Şimdi çocuk istiyorum

Bizim 1 çocuğumuz var, bir tane daha yapmak istedik. Ancak dış gebelik geçirdim. Ameliyat oldum, artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum. Acaba hamile kalabilir miyim?

CEVAP: Dış gebelik ameliyatında muhtemelen kanallardan biri (tuba) dış gebelik olan taraf alınmıştır. Diğer taraf eğer sağlam ve geçirgenliği devam ediyorsa gebelik için sorun olmaması gerekir. Batın ameliyatlarından sonra az veya çok yapışıklıklar olabilir. Bu nedenle bence bir rahim filmi çektirmeniz uygun olur. Eğer rahim filminde herhangi bir problem yoksa doktorunuz daha sonra gebe kalmanız için gerekli tedaviyi uygular. Umarım kısa sürede istediğiniz gebelik olur. Sevgiler.

Haberin Devamı

4.5 ay arayla adet görüyorum

20 yaşında bir genç kızım. Benim problemim adet düzensizliği. Son 1.5 yıldır fazlasıyla düzensiz. 4.5 ay arayla adet görüyorum ve bu durumdan çok endişeleniyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP: Adet kanamalarının gecikerek olması çoğu kere hormonal bozukluklardan kaynaklanmaktadır. Sizin yaşınızda sıklıkla polikistik over hastalığı ve prolaktin hormonunun yüksekliği nedeniyle adet gecikmeleri olmaktadır. Ayrıca genel olarak hormonlarda bir yetersizlik (Hipofiz ve yumurtalıktan salgılanan) de aynı belirtileri verebilir. Bunların anlaşılabilmesi için önce muayene olmak, ultrasonla genital organların incelenmesi ve sonra dh hormon tahlillerinin yapılması gerekir. Tedaviye ondan sonra geçilecektir.

Rahmi alınan kadın ilişkide hiçbir şey hissetmez mi?

Rahimde yapılan herhangi bir ameliyat sonucu rahmi alınan kişinin cinsel hayatı biter mi? Çevremde, rahmi alınan birkaç kişi cinsel ilişki sırasında hiçbir şey hissetmediğini söyledi. Söyledikleri ne kadar doğrudur?

CEVAP: Dünyada çeşitli hastalıklar nedeniyle rahmi alınmış milyonlarca kadın yaşıyor. Cinsellik konusunda böyle hastalarda yapılmış pek çok çalışma var. Bu çalışmalardan hemen hiçbiri sizin çevrenizden duyduklarınızı doğrulamıyor. Yani rahim olmaması kadınlığın bittiği anlamına gelmiyor. Cinselliğin sona erdiği anlamına gelmiyor. Okuyucularımızın sorduğu soruları ve cevaplarımızı takip ediyorsanız pek çok kadının bu konuda problemi olduğunu görürsünüz. Problem kişilerin kendilerinde, yetişme tarzlarında. Tabii psikolojik durumları ve eşleri ile ilgili de olabiliyor. İnsanları birbiri ile günlük sohbetlerinde söyledikleri de her zaman doğru olmayabiliyor. Kimileri kendi cinsellikle ilgili özel durumunu çok abartılı anlatabilir, kimileri çok normal olan ilişkilerin olumsuz taraflarından söz edebilir. Eşiyle problemi olan birçok kadın yaşantısını süsleyerek çok başarılı bir ilişki gibi anlatabilir. Bir de genel ortamdaki havaya uygun olarak “Ben de bir şey anlamıyorum” diyerek hakikatleri değiştirebilir. Sonuçta bu konu çok özel. Söylenenler her zaman tam doğruyu yansıtmayabilir.

Haberin Devamı