Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliği etkilemez
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliği etkilemez

Haberin Devamı

Erkekte sperm kanallarının bağlanmasına vasektomi denir. Cinsel istekte azalmaya neden olmaz. Ama yeniden baba olmak isterseniz mikrocerrahi teknik uygulanır. Bu yüzden yeterli sayıda çocuk sahibi olmuş kişilere önerilir.

SORU: Ağrım artıyor

17 yaşındayım, mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Bunun sebebi nedir, büyüdüğümde sorun yaratır mı? 2-3 defa arka arkaya yapınca çok ağrıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Günde bir defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar, hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride bir sorun yaratmaz.

SORU: Vasektomi nedir?

19 yıllık evliyim, 2 çocuk sahibiyim. Bir daha çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Bir arkadaşımdan vasektomi diye bir yöntem duydum. Acaba bu nedir? Zararı var mıdır?

CEVAP

Vasektomi, erkekte sperm kanallarının bağlanmasına verilen addır. Erkekte lokal anesteziyle spermin geçtiği kanalların kesilmesi veya bağlanması işlemidir. Ancak erkeklik gücünde ya da cinsel ilişkide herhangi bir azalmaya veya değişmeye neden olmaz. Her yıl Amerika’da yüzbinlerce kişinin tercih ettiği vasektomi yöntemini ilk Çinlilerin geliştirdiği, şimdi tüm dünyada tercih edilen ve hasta açısından çok basit olan bistürisiz teknik ile ülkemizde de birçok insana uygulamaktayım. Bu tekniğin uygulandığı kişiler tekrar çocuk sahibi olmak istedikleri taktirde ancak mikrocerrahi teknik kullanımı ile başarı sağlanabilmektedir. Bu nedenle sadece yeterli sayıda çocuk sahibi kişilere önerilen bir yöntemdir.

SORU: Acaba varikosel mi?

24 yaşında, cinsel ilişkiye girmedim. Uzun süreli tahrik olduğumda özellikle sol testisimin önünde ve arkasında içten ağrı ile birlikte şişlikler oluyor. Sağ testisimde de oluyor ama yalnızca dokunduğum zaman ağrıyı hissedebiliyorum. Bunun dışında kasıklarımda ve belimde de aynı şiddetli ağrıyı hissediyorum. Bu ağrının dinmesi için uzanmam gerekiyor ya da mastürbasyon yapmam gerekiyor. Acaba varikosel mi?

CEVAP

Ergenliğe erişen her erkeğin düzenli olarak boşalması fizyolojik ve sağlıklı bir durumdur. Bu durumun gereken sıklıkta gerçekleşmemesi sizin bahsettiğiniz gibi bazı rahatsızlıklara neden olur. Bunları bir hastalık olarak görüp tedavi etmek yerine vücudun doğal ihtiyaçlarına uyum göstermek daha uygun bir yaklaşımdır.

SORU: Neden ağrıyor?

28 yaşındayım ve nişanlıyım. Yumurtalık ağrısı çekiyorum. Bir de sol yumurtalıkta misket kadar cisim var. Ağrının sebebi ne olabilir?

CEVAP

Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. Sizin yapmanız gereken en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder