Dr. Haydar Dümen Cinsellik ömür boyu
HABERİ PAYLAŞ

Cinsellik ömür boyu

Haberin Devamı

Cinsellik hayatın her döneminde önemli bir yer tutuyor. Evet, gençlikte, orta yaşlarda dolu dizgin yaşanıyor ama ilerleyen yaşlar cinselliğin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer kendinize iyi bakar, sevginizi yaşatmayı başarırsanız ilişkiniz sürüp gider, ömür boyu sizi yalnız bırakmaz. Ama hızlı koşarsanız çabuk yorulursunuz.

3 günde 30 kez ilişkiye girdik, evlenince bu tempo düşer mi?

Partnerim 48, ben 59 yaşındayım. Ciddi bir beraberliğimiz var, cinsel anlamda mutluyuz. 3 günde 30 kez ilişkiye girdik ama doymuyoruz. Evlenmeyi düşünüyoruz. Sizce bu tempo evlenince de devam eder mi yoksa bu performans düşer mi? RUMUZ: EFTELYA

CEVAP Değerli okurlarım, amca oğulları ve teyze kızları. Kutluyorum, bu yaşta ilişkiler tabii ki ciddi olacak. Tekrarlamaya ne gerek var! Ben zaten ilişkinizin bu kadar ciddiyetinden fena halde rahatsızım. Arada bir şakalaşın. Hayatı ti’ye alın. Bu bölüm bu kadar. Önemli bölüm geliyor. Ula babo, ne dedin, ne dedin? Ne yedin, ne yedin? Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki kişi sen miydin, sen miydin? 3 günde 30 mu? İşte şimdi ayvayı yedin! Sakalı benim elime verdin, nasıl kurtulacaksın bakalım? Amca sen bunadın. Çünkü sayıları karıştırdın. Akşamları yağlı yemekleri fazla atıştırdın. Beyninin düzenini şaşırttın. Bir de “Evlenince bu iş devam eder mi?” diyorsun. Ne yani siz bekar mıydınız? Bir dakika, kapı çaldı, biri geldi. Hadi kapat, ben seni sonra ararım.

10 kız arkadaşım var, sabaha kadar hepsini dolaşıyorum

24 yaşındayım. Kendime hakim olamıyorum. 10’a yakın kız arkadaşım var. Akşam işten çıkınca sırayla hepsine gidiyorum. En sonuncuda sabah oluyor ama yine de doymuyorum. Boş gün arıyorum, bulamıyorum. Ne olacak benim bu halim? RUMUZ: ESMER ÇOCUK ADANA

CEVAP Esmerim, ben adamın sözünü, hızını keserim. Aklını başına topla. O kadınlar bizim kızlarımız, bacılarımız. Gelelim hesaba: Akşam saat 20.00, sefere çıkacaksın. İlk ziyaret ya Fatih’e ya Rami’ye. Fatih’te işi bitirdin. Rami’de yiyeceğini yedin. Şişli’ye şişlemeye gideceksin. Kapıdan içeri girdin. Kapıcı “Her gelenin imzasını alıyoruz” dedi. Sana izin verdi. Oradan Teşvikiye. Kız uyudu, seni bekleye bekleye. Kapıyı çaldın, çaldın, açmadı. Yöneldin Sarıyer’e. Umarım rastlamazsın bir Karadenizli’ye. Saate baktın, gecenin 03.00’ü. 4-1 galipsin, daha önünde 5 maç var. Ben seni nereye salayım. Eminönüne mi yoksa Osmanbey’e mi? Onlar sana dersini verecekler. Bu kızlarımızın lafla bile olsa namuslarına dil uzatmanın hesabını soracaklar.

Kız arkadaşım merdivenden düşmüş, kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

2 yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Biz ileride evliliği düşünüyoruz. Kız arkadaşım bundan 1 yıl önce bana merdivenden düştüğünü söyledi. Büyük bir ağrı hissetmiş ve lavoboya gittiğinde iç çamaşırında birkaç damla kan olduğunu fark etmiş. Acaba sevgilimin kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP Yavrucuğum, kız arkadaşın bana göre kız. Sana göre de kız. Çünkü kızın eli başka bir erkeğin eline değmemiş. Bu durumda kız mı, değil mi düşünmek yerine ben geçmiş olsun diyeyim. Yaşanan bu kazanın yaralarını sarmak sana düşüyor. Ona suçlamayıp aileden gelebilecek soru ve sorun olursa, sen tam bir delikanlı ve yiğit gibi davranacak, karına sahip çıkacaksın. O da bu davranışını sana hayatı boyunca sevgiyle ödeyecek.

Korunuyorduk ama prezervatif yırtılmış

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve korunduk. Ama prezervatif yırtılmış. Biz bunun farkına sonradan vardık. Şimdi ne olacağını bilmiyoruz. Hemen hamile kalınır mı veya bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Varsa neler yapmamız gerekir?

CEVAP Sevgili okurum, zayıf ihtimalle gebe kalma olasılığı var. Adeti gecikirse 15 gün sonra gebelik testi yaptırırsınız. Gebe kalmışsa duruma göre yeniden yazarsın, değerlendiririz.

Oğlumu mastürbasyon yaparken yakaladım

10 yaşındaki oğlumu odada mastürbasyon yaparken yakaladım. Bu normal mi? Normal değilse ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmiyor. Çocukla yüzleşme. Her genç gibi mastürbasyon yapıyor. Sen engel olmaya çalışsan da yapacak. Tuvalet, yatak odası, geceler kendisinin. Senin telaşın bazı kulaktan duyma korkulara dayanıyor. Çocuğunun yapacağı tek şey ileriki yıllarda haftada 2-3’ü geçmememesi. Şu anda onun bizim anladığımız anlamda menisinin geldiğini sanmıyorum. Biraz spora eğilirse, siz de yalnız kalmamasına da dikkat ederseniz (ama ona çaktırmadan, bu denetimi hissetirmeden) her şey doğru yolunda yürür ve düzelir.

Sertleşme olmadı, neden?

17 yaşındayım. Hep cinsel ilişkide bulunmak istiyordum. Geçenlerde bir gezi nedeniyle bi başka şehre gittim ve orada bir kız arkadaşım oldu. Kız benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Tam girecektik ki penisimde sertleşme olmadı. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP Sevgili okurum, nedeni heyecan, olumsuz koşullar, acemilik, bir parça ön yargı yani korku. Bir de o atmosferin istem dışı sinir sistemini alarma sokmasından başka bir şey değil. Belki de bu olay senin açından şanstır. Yani senin lehine gelişmiş bir durumdur. Çünkü birleşme yapsaydınız ne olurdu sorusu aklıma geliyordu.

Penisim ereksiyon halinde 6 santim, nasıl büyütebilirim?

Penisimin boyu sönük haldeyken 2 santim. Ereksiyon halinde de en fazla 6 santim oluyor. Bu durum çok zoruma gittiği için kimseye söyleyemiyorum. Sorunumu halletmenin bir yol var mı? Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP Sevgili okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji (hormon bilimci) uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de aileni arkana alman gerekir. Tek başına üstesinden geleceğin olay değil. Vakum, pompa, iğneler veya haplarla büyümez.

Penisimin eğriliği yüzünden sorun yaşar mıyım?

16 yaşındayım. Bugüne kadar cinsel ilişkiye girmedim. Benim penisimde aşağı doğru bir eğrilik var. Bu eğrilik düzeltilir mi? Kaç yaşında bu operasyon yapılabilir? Şu anki halimle kız arkadaşımla ilişkiye girsem sorun yaşar mıyım?

CEVAP Değerli okurum, kafana takacak bir sorun yok. Bütün kuşkuların yersiz. Evlenmeden önce bir operasyon düşünülmesi için (şimdi değil) penisinin cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğri olması gerekir. Sözüne ettiğin eğrilik fizyolojik ve doğal yapı gereğidir. Sana bir zararı olmaz. Kimileri de böylesinin daha zevk verdiğine inanır. Sen kendi yoluna devam.

Sevgilim bir türlü orgazm olmuyor

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder