Gündem Çıplak fotoğraflı şantaj

Çıplak fotoğraflı şantaj

Paylaş
Çıplak fotoğraflı şantaj

Çıplak fotoğraflı şantaj

Gaziantep'te çıplak fotoğraflarını çektikleri muhasebeci 29 yaşındaki E.Ç.'yi, “Fotoğraflarını internette yayınlayacağız” diyerek tehdit ve şantajla 2 bin 500 TL'sini gasp ettikleri öne sürülen 4 şüpheli yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, serbest muhasebeci E.Ç.'nin kendisini 4 kişinin soyup çıplak fotoğraflarını çektiklerini ve şantaj yaparak 2 bin 500 TL parasını gasp ettikleri şikayeti üzerine operasyon düzenledi. Kolejtepe Mahallesi’nde bir apartmana baskın düzenleyen polis, 18 yaşındaki Aziz Bilecen ile aynı yaştaki Tahsin Cesur Özdemir'i yakaladı. Aynı evin üst katında oturan ve polisi görünce bitişikteki u apartmana geçip oradan kaçan 18 yaşlarındaki Hilmi Arguç ile Abdulvahap Daşıran da Düztepe Mahallesi'nde Çamlık Parkı önünde yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde 1 tabanca, şantaj yaptıkları E.Ç.’ye ait olduğu belirlenen kredi kartı ve nüfus cüzdanı ile şantajda kullandıkları görüntü ve fotoğrafların kayıtlı bulunduğu cep telefonu ele geçirildi. İnternette tanıştıkları E.Ç.'yi kadın bulma vaadiyle evlerine çağırdıkları belirlenen şüphelilerin, muhasebeciyi silah zoruyla soyup çıplak fotoğrafları ile video görüntülerini cep telefonuna kaydettikleri belirlendi. Şüphelilerin bu fotoğraf ve görüntüleri internette yayınlama tehdidiyle kredi kartından 1000 TL'lik alışveriş yaptıkları ve 1500 TL çektikleri, bir süre önce de aynı yolla Gaziantep'in Araban İlçesi'nde bir meslek lisesi öğretmeni ile bir esnafın da paraları gasp ettikleri anlaşıldı.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede, ‘Şantaj, ruhsatsız tabanca bulundurma, tehdit, gasp ve bilişim’ suçlarından tutuklandı.