Gündem 'Çıplak görüntünüzü internete koymayın'

'Çıplak görüntünüzü internete koymayın'

Paylaş
'Çıplak görüntünüzü internete koymayın'

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amiri'nden , öğrencilere ilginç bir uyarı geldi

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amiri Turhan Semiz, lise öğrencilerine verdiği seminerde, arkadaş ortamında çekilen çıplak görüntüsü daha sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşılan bir kız öğrencinin durumunu örnek göstererek, öğrencileri birbirlerinin görüntülerini çekip internette yayınlamamaları konusunda uyardı.

Asayiş Şube Müdür Vekili Timür Özgen’in de katıldığı Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki seminerde öğrencilere, okullarda şiddetten korunmanın yolları anlatıldı. S

eminerde konuşan Çocuk Şube Müdürlüğü Büro Amiri Turhan Semiz, şiddetin kullanıldığı noktalar olan teknolojik oyunlar, şiddet içerikli diziler ve internetin gençleri olumsuz etkilediğini söyledi.

İnterneti dikkatli ve bilinçli kullandıkları zaman çocukların şiddetten korunabildiğini vurgulayan Turhan Semiz, öğrencilere, özellikle internette hobi sitelerine girerek kendilerini geliştirmeleri ve değişik projeler üretmelerini önerdi.

Öğrencileri, şiddet içerikli dizilerden uzak durmaları konusunda uyaran Turhan Semiz, şu uyarılarda bulundu: “Okul içinde ve dışında hareketlerinize dikkat edin. Arkadaşlarınızın telefonlarını alıp konuşmayın, arkadaş ortamında birbirinizin görüntüsünü çekmeyin. Çekerseniz bile internete atmayın. Çünkü sonu kötü olabilir.

Örneğin, iki kız arkadaş ev ortamında birbirlerinin açık vaziyette cep telefonuyla görüntüsünü çekmiş. Görüntüleri izledikten sonra bir arkadaşı görüntüyü silmiyor. Sonra bu görüntü başkalarının eline geçip Facebook’a atılıyor. Kız ve ailesi çok zor durumda kaldı. Çeken ve internette yayanlar hakkında yasal işlem yapıldı ve ceza aldılar. O yüzden bu konularda çok dikkatli olun.”

Seçkin KIRARSLAN/ZONGULDAK (DHA)