Yaşam Çıplak kızlarla edebiyat striptizi

Çıplak kızlarla edebiyat striptizi

Paylaş
Çıplak kızlarla edebiyat striptizi

Bu Amerikalılar bir alem. Her şeyi abartmayı nasıl da seviyorlar!.. Mesela kitap okuma seansları düzenleniyor Amerika-Manhattan'da... Kitapları kadınlar okuyor. Sahneye çırılçıplak çıkıyorlar ve başlıyorlar okumaya... Ayda bir düzenlenen seansların biletleri, çıktığı gün tükeniyor

YASEMİN YURTMAN

Haberin Devamı

yyurtman@yahoo.com

ABD’nin Manhattan eyaletinde benimsenen yeni bir moda var: Çıplak kitap okuma seansları. Manhattan’ın en lüks semti Greenwich’teki bir kulüpte toplanan ‘Naked Girls Reading’ (Çıplak Kızlar Okuyor) üyeleri bu şovlarıyla müthiş ilgi çekiyorlar. Gece yarısı başlayan şov, 100 kişilik bir salonda gerçekleşiyor. Genç kadınlar sahneye bornozla çıkıyorlar. Seyircilerle bir süre sohbet ediyor ve okuyacakları kitapları anlatıyorlar. Ve kitapları okumaya başlıyorlar. Kısa süre sonra soyunma faslı başlıyor...

Önce omuzları görünüyor, sonra göğüsleri... Ardından, sahnede tamamen çıplak kalana kadar soyunmayı sürdürüyorlar. Bu arada kitap okumayı sürdürüyor, kendi aralarında edebiyat sohbeti yapıyorlar. Yaptıkları şova ‘edebiyat striptizi’ diyen kadınların hepsi üniversite mezunu. Ve hiçbiri gerçek adıyla sahne almıyor. Michelle L’amour, Franky Vivid, Nasty Canasta ve Safir Jones takma adlarını kullanan dört kadın, grubun demirbaşı. Zaman zaman aralarına giren ya da çıkan başka kadınlar oluyor.

Haberin Devamı

Bütün kadınların kendine ait işi var. Bu yüzden ayda bir yapıyorlar bu şovu. Seyirciler arasından kendilerini tanıyanlar çıkmasın diye de her şovda tiplerini değiştiriyorlar. Kadınlar çıplak halde kitap okurken bu özel şova bilet almayı başaranlar 45 dakika boyunca masalarında yemek yiyip içkilerini yudumluyorlar. ‘Başaranlar’ dedik, çünkü şovun biletleri, çıktığı gün tükeniyor.

Edgar Alan Poe, Voltaire, Shakespeare, Oscar Wilde gibi edebiyatın güçlü isimlerinin kitaplarını okuyan bu aykırı sanat grubunun kurucusu Michelle L’amour ile e-mail aracılığıyla haberleştik. Güzel kurucu, kendilerini ‘neo burlesk’ dansçılarına benzettiklerini söyledi ve devam etti; “Striptizle karıştırılıyor ama burlesk gerçek bir sanat dalı. Özellikle 19. Yüzyıl Avrupası’nda kaymak tabakanın eğlencesiydi. Bu, teatral özellikleriyle ön plana çıkan bir sahne şovu.” Michelle L’amour, yaptıkları şovun yüksek edebiyatla birleşerek görsel ve işitsel şölene dönüştüğünü anlattı.

“Türkiye’ye gelemeyiz”

Michelle L’amour’a “Seyircilerin büyük bölümü erkektir herhalde” diye soracak olduk, ilginç bir cevap aldık: “Neredeyse kadın sayısı daha fazla.” ‘Çıplak Kızlar’ şimdilik sadece ABD’de şovlar düzenliyorlar ama çok yakında Kanada, Güney Amerika ve İngiltere’ye açılmayı planlıyorlar. ‘Türkiye’den böyle bir teklif alıp almadıklarını, gelmek isteyip istemediklerini’ sorduk. İşte L’amour’un cevabı: “Şovumuz tamamen çıplak olduğu için Avrupa ülkeleri dışına çıkmayı düşünmüyoruz. Doğu ülkelerine gitmemiz imkansız. Türkiye’ye de gelmeye cesaret edemeyiz.” İlgilenenler için: Grubun şov takvimi ‘nakedgirlsreading.com’dan takip edilebiliyor.

Haberin Devamı

İLHAMI KOCAM VERDİ

Ekibin fikir annesi Michelle L’amour. Grubu kurmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlatıyor: “Kocam eve genellikle geç gelir. Yine o gecelerden birinde koltukta oturmuş kitap okuyordum. Banyodan çıktığım için üzerime bir şey giymemiştim. Kocam eve geldi ve bunun çok seksi olduğunu söyledi. Ben de ayağa kalktım ve internetin başına “nakedgirlsreading” adresini satın aldım. Sonra hemen arkadaşım Nasty’i aradım, ona fikrimi açtığımda çoktan ekip toplanmaya başlamıştı.”

Haberin Devamı

SEYİRCİYLE SOHBET

‘Çıplak Kızlar Okuyor’ şovunda sadece kitap okumak ve çıplaklık yok. Kadınlar, okudukları kitabı daha önce okuyan varsa ona özel bir ilgi gösteriyor ve sahneye davet edebiliyorlar. Kitap okuma seansının sonuna geldiklerinde de hayat, aşk, cinsellik, erkekler üzerine seyircinin de konuşmaya dahil olduğu bir sohbet platformu oluşturuyorlar.

(17.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)