Dünya Çıplak temizlik

Çıplak temizlik

Paylaş
Çıplak temizlik

Okul masraflarını karşılayamayan üniversite öğrencileri 'çıplak temizlik ajansı' kurdu

Çek Cumhuriyeti'nde okul masraflarını karşılayamayan ve nakit sıkıntısı çeken bir grup üniversite öğrencisi 'çıplak temizlik ajansı' kurdu.

Grup, 15 erkek ve kadın öğrenciden oluşan ajansı ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin neden olduğu çaresizlikten dolayı kurduklarını belirtiyor.
Çılgın Temizlikçiler (Crazy Cleaners) ajansının çalışanları, bu özel temizlik için saat başına 240 dolar alıyor. Ajans, tüm çalışanlarının profillerini ve temizlik yaparken ne giydiklerini müşterilere önceden bildiriyor. Müşteriler, ya iç çamaşarıyla ya üstsüz ya da tamamen çıplak temizlik yapan çalışanları tercih edebiliyor.



Ajansın kurucusu Katka Kopecka, Prag'daki Charles Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyor. Kopecka, "İçinde bulunduğumuz durumdan çıkabilmek için bu tür bir işe girişmekten başka seçeneğimiz yoktu" diyor. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, insanların ev işlerinden bıkıp usandığını, yaptıkları şeyin insanlara bir yandan iç çamaşırları içinde temizlik yapan birini izlerken mutlu olma fırsatı bir yandan da evlerinin temizlenmesi seçeneğini bir arada sunduklarını belirtiyor.

Kopecka, insanların temizlik ajanslarını genelevle karıştırmadığını vurguluyor. Bunun için ne tür önlemler alındığını ise açıklamıyor.

(Milliyet)

Haberin Devamı