Gündem Çipras: Ege'de sıcak temas yaratan kendi ayağına kurşun sıkar

Çipras: Ege'de sıcak temas yaratan kendi ayağına kurşun sıkar

Paylaş
Çipras: Ege'de sıcak temas yaratan kendi ayağına kurşun sıkar

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Yunan basınında sık sık dile getirilen Türkiye'nin "Ege'de sıcak temas yaratmak istediği" yolundaki senaryoları 'saçma' bulduğunu söyledi

Aleksis Çipras, 'Türkler her konuda bağırıp çağırabilir ama Ege'de böyle bir eyleme girişecek kadar aptal olmadıklarını biliyorum' dedi ve ekledi:"Çünkü Ege'de böyle bir sıcak temas yaratacak olan kendi ayağına kurşun sıkmış olur."


KALİTE DEĞİŞİKLİĞİ OLDUKÇA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR


Çipras ayrıca Türkiye'nin Yunanistan'a karşı izlediği siyasette 'kalite değişikliği olduğunu' iddia etti. "Bu değişiklik oldukça düşündürücüdür" diyen Yunanistan Başbakanı bu konudaki düşüncelerini ve endişelerini AB liderlerine aktardığını vurguladı.

Çipras, Yunanistan sınırlarının aynı zamanda AB'nin doğu ve güneydoğu sınırları olduğunu, Yunanistan'ın AB ülkeleri ile arasında uzun mesafe olmasına rağmen, kendi egemenlik haklarını sonuna kadar korumaya kararlı olduğunu söyledi.

AB ülkeleri arasında Türkiye'nin üyeliğini destekleyen yegane ülkenin Yunanistan olduğunu savunan Çipras, Yunan hükümetinin bunda samimi olduğunu ve Pazartesi günü yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'nde de ilişkilerin kopmaması yönündeki görüşlerini liderlere anımsattığını belirtti.


'İŞ BİRLİĞİNİ KONUŞMAK VARKEN SAÇMALIKLARLA UĞRAŞIYORUZ'


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ayrıca Türkiye'de tutuklu bulunan iki Yunan askeri ile ilgili soruları da yanıtlarken "Olağan bir olayın başka taraflara çekilerek krize dönüştürülmesi olasılığının iki ülke arasındaki güven ortamında derin bir çatlak yaratacağını ve iş birliğini konuşmak varken saçmalıklarla uğraşıyoruz' dedi.

Çipras, gerek tutuklu askerlerin bir an önce yargılanıp serbest bırakılması için gerekse Yunanistan'ın Türkiye'nin Ege ve Doğu akdenizdeki faaliyetlerinden duyduğu endişelerin, AB liderlerinin ve Rusya lideri Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmelerde gündeme getirileceğini' vurguladı.

BBC Türkçe