Dünya Çipras sokaklarda böyle dolaştı

Çipras sokaklarda böyle dolaştı

Paylaş
Çipras sokaklarda böyle dolaştı

Yunanistan'ın sosyalist başbakanı Çipras, seçimlerden kısa bir süre sonra halkın nabzını yoklamak için Atina sokaklarını karış karış gezdi. Etrafında bir koruma zinciri bulunmayan Başbakan, halktan biri gibi dolaştığı için vatandaşlarından da samimi karşılık buldu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 25 Ocak seçimlerinden 1.5 ay sonra halkın nabzını yoklamak için Atina’da uzun bir yürüyüşe çıktı. Çipras'ın bir kafenin önünde oturan Yunan vatandaşla girdiği diyalog ise dikkat çekti.



AB’de eleştiri oklarını üzerine çeken ve istifa edeceği iddiaları dolaşan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’i de yanına alan Çipras, Başbakanlık konutunun bulunduğu Atina’daki İrodu Attiku sokağından, Pangrati semtindeki balık restoranı “Musique Cafe”ye yürüyerek gitti.



Trafik lambalarında duran, koşu yaparken yanından geçen bir Yunan'a yol veren Çipras, yolda halk ile sohbet etti.




Bir tavernanın önünden geçerken, sigara içmek için dışarı çıkan üç kadına gülerek, “Çocuklar yahu bırakın şu sigarayı” diyen Çipras, bir kafe önünde bacak bacak üstüne atıp kendisine selam veren bir Yunan'a da yaklaşıp hâl hatır sordu. Kafenin önünde oturan Yunan vatandaş, duruşunu hiç değiştirmeden Çipras ile sohbet etti. Yunan Başbakanı’nın da bundan rahatsız olmadığı görüldü.

Yorgo KIRBAKİ / HÜRRİYET






Haberin Devamı