Siyaset Ciritçi Baki Dede, Başbakan'a yaklaşamadı
Paylaş
Ciritçi Baki Dede, Başbakan'a yaklaşamadı

Ciritçi Baki Dede, Başbakan'a yaklaşamadı

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış töreninde 36 ciritçinin başında Cemal Gürsel Stadı’na girmesiyle ünlenen 82 yaşında beyaz sakallı Baki Bayraktutan, Başbakan Erdoğan’a mektup veremedi ama atıyla mitinge gitti.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın bulunduğu seçim otobüsünü görür görmez kır atını mahmuzlayan Baki Baybaktutan, Erdoğan çiftini selamlayarak bir süre eşlik etti. Başbakan Erdoğan’ın otobosü durdurmaması üzerine Baki Bayraktutan da atıyla miting alanına gitti.

Başbakan Erdoğan’ın mitingini atının üzerinde izleyen Bayraktutan, "18 yaşından beri cirit oynuyorum. Eşimi iki yıl önce kaybettim, evli olan tek kızımla birlikte kalıyorum. Yeşil kartım var. Dört torunumdan 22 yaşındaki Cihan Çakaröz işsiz. Başbakanıma torunuma iş, Bulut isimli atıma ahır isteyeceğim. Kış oyunlarından sonra Palandöken Belediyesi bana yardım elini uzattı ve cirit takımına transfer etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ı şehre gelişinde karşılamak isteyenler de güzergah değiştirilince, hayal kırıklığına uğradı. Mehmet Taş adlı vatandaşın Başbakan'a ulaşmak için polis bariyerlerini aşma çabası da gazetecilerin gözünden kaçmadı.

Turgay İPEK- Kerim BURUCU/ERZURUM, (DHA)

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ERZURUM'DA BİRLİK MESAJLARI VERDİ