Gündem Çıtır isimli köpeği taksi bagajında Ataköy'e bırakan Özlem Kumrular çalıştığı üniversiteden istifa etti

Çıtır isimli köpeği taksi bagajında Ataköy'e bırakan Özlem Kumrular çalıştığı üniversiteden istifa etti

Paylaş
Çıtır isimli köpeği taksi bagajında Ataköy'e bırakan Özlem Kumrular çalıştığı üniversiteden istifa etti

Beylerbeyi'nde 17 yaşındaki Çıtır isimli köpeği, apartmanda koku yaptığı gerekçesi ile gece yarısı bir taksinin bagajında Ataköy’e götürüp bırakan akademisyen Özlem Kumrular, çalıştığı üniversiteden istifa ettiğini açıkladı

İstanbul Beylerbeyi’nde mahalleli tarafından beslenen 17 yaşındaki köpek Çıtır, semtin sembollerinden biriydi. Abdullah Ağa Hamamı Sokağı’nı mesken edinen Çıtır, yıllar içinde mahalle sakinlerinden biri haline gelmişti. Çelenk Apartmanı’nda kendisi için yapılan kulübede yıllarını geçiren Çıtır, iyice yaşlandığı için iki aydır apartman sakinlerinin koruması altına 'alınmıştı.

'ÇITIR' HAYATINI KAYBETTİ


Fakat Çıtır, 28 Ağustos’ta ortadan kayboldu. Köpeklerini arayan mahalleli, Çıtır’ın aynı apartmanda yaşayan Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Özlem Kumrular tarafından bir gece yarısı taksiyle Ataköy’e, oradan da Sultangazi Cebeci Hayvan Barınağı’na bırakıldığını öğrendi. Korktukları başlarına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, koma halinde Cebeci Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne getirilen Çıtır’ın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ


Özlem Kumrular, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gündemdeki Çıtır köpek meselesine dair sürecin sağlıklı yürümesi adına Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki görevimden istifa ettiğimi bildiririm” dedi.


APARTMAN CENAZE EVİ GİBİ OLDU


'Çıtır'dan geriye kalan kulübesinin bulunduğu Çelenk Apartmanı’nda şimdi yas var. Bir taksicinin beyanıyla 28 Ağustos gece yarısı Çıtır’ın akademisyen ve mahalle sakini Özlem Kumrular tarafından bir taksinin bagajına konularak Ataköy 4. Kısım’a taşındığını öğrenen hayvanseverler, Kumrular ile temasa geçmişti. Aktivist Barış Şengün, Çıtır’ın hayatına mal olan yolculuğu o telefon görüşmesinde öğrendiğini şöyle anlattı: “İlk telefon görüşmemizde bana Çıtır’ı Ataköy’e götürdüğünü orada minder, su gibi ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Fakat ertesi gün kendisinin yurtdışına çıktığını ve o gün hayvanın hastalık belirtisi gösterdiğini kendisinin de sonradan öğrendiğini söyledi. Kardeşinin ve bir arkadaşının veterinere götürüp, hayvanı daha sonra barınağa bıraktıklarını da ekledi. Bakırköy’deki ve Üsküdar’daki barınakları tek tek aradık Çıtır’ı bulamadık.”