Gündem 'Çivici' çeteye 'hurdacı' operasyonu

'Çivici' çeteye 'hurdacı' operasyonu

Paylaş
'Çivici' çeteye 'hurdacı' operasyonu

Fidye için kaçırdıkları 2 kişiye bir hafta boyuncu çivili sopalarla işkence yaptıkları ileri sürülen 10 kişiye nefes kesen operasyon

İstanbul Sultanbeyli'de, 300 bin lira fidye almak için 2 kişiyi kaçıran biri kadın 10 kişinin kurduğu çete, polisin operasyonuyla çökertildi. Görünmemek için operasyonun yapılacağı evin önüne kadar kapalı kasa kamyon içinde giden giden çelik yelekli 10 polis, şüphelileri kıskıvrak yakaladı.

Haberin Devamı

Sancaktepe'de kuyumcu dükkanı, Sultanbeyli'de ise baza imalat atölyesi bulunan Yüksel S., 25 Ekim'de polise başvurarak kardeşi Sinan S. ile eniştesi Ali Ç.'nin kaçırıldığını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sinan S. ile Ali Ç.'yi kaçıran kişiler, bir süre sonra Yüksel S.'yi telefonla arayarak 300 bin lira fidye istedi.

HASTALANINCA YOLA BIRAKTILAR

Polisin de takip ettiği pazarlık sonucu fidyecilere 3'üncü günde ön ödeme olarak 25 bin lira para verilmesi kararlaştırıldı. Fidyeciler, yakalanmamak için paranın TEM üzerinde bir noktaya bırakılmasını istedi. Bu istek yerine getirildi. Parayı alan fidyeciler kaçırıldıktan 4 gün sonra hastalanan Ali Ç.'yi Kurnaköy yakınlarında serbest bıraktı. Güçlükle bir villaya sığınan Ali Ç. oradan ailesini arayınca polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

EVDE BAĞLI BULUNDU

Gasp Büro Amirliği ekipleri fidyecilerin elinde kalan Sinan S.'yi kurtarmak için operasyonlara hız verdi. Zanlıların yakalanmamak için sık sık yer değiştirdikleri tespit edilirken son olarak Pendik, Tepeören mevkiinde hurdacıların bulunduğu bir yerde saklandıkları belirlendi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan ekipler, zanlıların geldiklerini fark etmemesi için hurdacıların kullandığı kapalı kasa bir kamyonetin içine bindi. Bu kamyonetle evin önüne kadar giden çelik yelekli polisler, kapıyı kırıp içeri girdi. Evde elleri ayakları ve gözleri bağlı bir şekilde tutulan Sinan S. perişan bir halde bulundu. Eş zamanlı olarak Sultanbeyli'nde bir köfte dükkanına yapılan operasyonda kaçırma olayıyla ilgili biri kadın 10 kişi gözaltına alındı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3560","3560","201011","3560-3.jpg");

ÇİVİLİ SOPARLARLA DÖVMÜŞLER

Yaşadıklarından sonra oldukça bitkin düşen Sinan S.'nin 6 gün boyunca çivili soparlarla dövülerek işkence edildiği ancak 2 günde bir yarım ekmek verilerek beslendiği öğrenildi. Sinan S.'nin karşısında polis ekiplerini gördüğünde ilk isteği içmediği halde sigara oldu. Sinan S. polislere "Bana bir sigara verin" dedi.

Haberin Devamı

Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan çete üyelerinin başında İrfan D.'nin bulunduğu öğrenildi. Alüminyum doğrama dükkanı bulunan İrfan D.'nin yaptığı İrfan D. ise sorgusunda Yüksel S.'den alacağı olduğunu ve bunu tahsil etmek için kardeşi ve eniştesini kaçırdığını iddia etti. Poliste işlemleri tamamlanan biri kadın 10 kişi, birden fazla kişiye işkence yapmak, zorla alıkoymak ve nitelikli yağma suçlamalarıyla Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi. Yetkililer olayla ilgili Turgut A.'nın da yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL-DHA