Ekonomi Cıvıl cıvıl bir otomobil Opel Adam

Cıvıl cıvıl bir otomobil Opel Adam

Paylaş
Cıvıl cıvıl bir otomobil Opel Adam

Alman Opel, sıkıcı imajını yeni modellerle aşıyor. Insignia'nın başarısı, Mokka'nın gördüğü yüksek ilgi ve şimdi de şık bir şehir otomobili olan 'Adam' yollara çıkmaya hazırlanıyor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Hayat şartlarının zorlaşması, ekonomik kriz ve şehirlerin fiziki zorlukları küçük otomobil satışlarını önemli oranda artırdı. B segmenti dediğimiz kategori zaten öteden beri satışların önemli bir bölümünü oluşturuyordu. Şimdi A sınıfı da giderek daha çok ilgi çekiyor. Opel işte bu sınıfta çok iddialı olabilecek ‘Adam’ adında bir yeni otomobil geliştirdi.



Mühendislik ve tasarım çalışmaları için yaklaşık 190 milyon euro harcandı. Opel bu sınıfta hem yeni bir müşteri kitlesini çekmek hem de yer yer bazı modellerde oluşan markanın sıkıcı imajını ortadan kaldırmak istiyor. Orta sınıftaki Insignia’nın başarısı ve piyasaya yeni sürülen Mokka’nın gördüğü yüksek ilgi Opel’in doğru yolda olduğunu gösteriyor.

Opel Adam, Almanya’da 2013’ün ilk aylarında 11 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Opel Adam, Almanya’da tasarlanan ve Almanya’da üretilen bu segmentteki nadir otomobillerden biri. Marka, yüksek malzeme kalitesi ve işçilik seviyesini bu anlamda avantaja dönüştürmek istiyor. Dört kişilik bir otomobil olan Opel Adam özellikle ön koltukta alışılmadık kadar geniş bir oturma alanı sunuyor. Aracın bir başka iddiası da kişiselleştirme zenginliği.

Aracın kokpitinden anahtar rengine kadar neredeyse her şeyini farklılaştırmak mümkün. Opel Adam gelecek yılın ortalarından itibaren 1.2 litrelik 70 beygir gücündeki motorla satışa sunulacak. Portekiz’in başkenti Lizbon’daki lansmanda aracı birlikte kullandığımız Opel Türkiye’nin Dış İlişkiler Müdürü Sinan Ulusoy satış adetlerinden çok imaja odaklandıklarını, Opel Adam ile bu alanda bir sıçrama beklediklerini anlattı.

Audi Q5 yenilendi




Premium otomobiller kategorisinde iyi bir yer edinen Audi’nin tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de büyük ilgi çeken SUV’u, Q5 yenilendi. Çok yönlü ve başarılı bir karaktere sahip bu SUV şimdi daha çekici, verimli ve sportif bir hâle geldi. Türkiye’de ilk planda 2.0 TDI ve 2.0 TFSI olmak üzere iki motor seçeneğiyle sunulan yeni Q5, performansı artırılmış olmasına rağmen yakıt tüketim değerlerinin yüzde 15 kadar azaltılmasıyla dikkat çekiyor.



Q5’in TFSI motorlu benzinli seçeneği 225 beygir güç çıkışı ve 350 Nm tork üretiyor. Quattro dört tekerden çekiş sistemi ve 8 ileri tiptronic şanzımanla sunulan bu model EU 5 motoruyla, 100 kilometrede ortalama 7.9 litre yakıt tüketiyor. Yeni Q5’in 2.0 TDI dizel versiyonu ise 7 ileri S tronic şanzımanı ve quattro çekiş sistemi ile satışa sunuluyor.

177 hp güç ve 380 Nm tork üreten bu versiyon ise 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tüketiyor. Yeni Q5’te ‘Progressive’ ve ‘Konfor’ olmak üzere iki farklı donanım paketi seçeneği sunuluyor. Progressive pakette; Konfor klima plus, Xenon Plus, elektrikli katlanabilir dış aynalar, ısıtmalı ön cam su fıskiyeleri, otomatik kumandalı bagaj bölmesi kapağı, ön koltuk ısıtması ve iç ışık paketi bulunuyor.

Konfor pakette ise alüminyum gümüş iç dekor, Milano deri dizayn paketi, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar, elektrikli bel destek ayarı ve 18 inç alüminyum alaşım jantlar yer alıyor. Yeni Q5 2.0 TFSI 225 beygir quattro S tronic 69 bin 160 euro’dan, 2.0 TDI dizel 177 beygir quattro S tronic ise 69 bin 961 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

39 bin 900 euro’dan itibaren BMW 3 Serisi




BMW 3 Serisi’nin keskin bakışlı ve güçlü kişilikli ön tasarımı markanın gelecekteki modelerinden de izler taşıyor.


Premium otomobiller kategorisinin en beğenilen modellerinden biri olan BMW 3 Serisi kısa bir süre önce tamamen yenilenmiş versiyonuyla satışa sunuldu. 3 Serisi’nin özellikle 1.6 litrelik otomatik seçeneği merakla bekleniyordu. Aracın başarılı otomatik şanzımanı ve verimli motoru ilk günden itibaren büyük ilgi gördüğü için BMW 3 Serisi satışlarının önemli bölümünü bu seçenek oluşturuyor. Twinpower Turbo motoru ile performans ve yakıt tüketimi konusunda iddialı değerlere ulaşan Yeni BMW 316i, EUR 2.000 değerindeki teknoloji ve Comfort paketi hediyesi ile birlikte 39 bin 900 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. İki yıl üretici garantisine ek olarak iki yıl daha mekanik onarım garantisi, 4 yıl 100 bin km bakım garantisi, 1 yıllık kasko ve kredi dosya masrafı dahil olarak aylık 1099 TL taksit ödeyerek sahip olmak mümkün.

Farklı olmak İçİn yaratılmış



Subaru otomobilleri Türkiye’ye Baylas Otomotiv güvencesiyle Japonya’dan ithal ediliyor.

Dünyanın en düşük yerçekimi merkezine sahip olan Subaru BRZ 130 bin TL’lik anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuldu. 1 Kasım’da İstanbul Autoshow’da lansmanı yapılan araç özel bir boxer motora sahip. Dengeli yol tutuşu ve yol hakimiyeti, ileri seviyede tepki kabiliyeti ve sunduğu sürüş keyfi ile üstünlük sağlayan BRZ yüksek bir sportif sürüş performansı vaat ediyor. Subaru’nun imzası haline gelen karşılıklı yatay 2.0 litrelik atmosferik Subaru Boxer motor teknolojisiyle can bulan BRZ, 2.0 litrelik direkt enjeksiyonlu atmosferik motora sahip. 200 beygirlik güç üreten motorunun maksimum torku 204 Nm. BRZ’nin uzunluğu ise toplam 4.2 metre.

Haberin Devamı