Gündem Cizre'de polis noktasına hain saldırı: 11 şehit

Cizre'de polis noktasına hain saldırı: 11 şehit

Paylaş
Cizre'de polis noktasına hain saldırı: 11 şehit

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 11 polis şehit olurken, 75'i polis, 3'ü sivil olmak üzere 78 kişi yaralandı. Yaralılar arasında Cizre Kaymakamı ve 6 aylık bir bebek de var

Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Saat 07.00 sıralarında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda bombalı kamyon emniyet müdürlüğü girişinde bulunan polis noktasında infilak ettirildi.

CİZRE'DEKİ HAİN SALDIRIDAN SONRA ÇEKİLEN YENİ GÖRÜNTÜLER


Saldırı nedeniyle emniyet müdürlüğü binasında hasar oluşurken, ilçe merkezinde de bir çok binada hasar meydana geldi.

Bombalı araçla yapılan saldırıda emniyet müdürlüğü çevik kuvvet şube müdürlüğü binası kullanılmaz hale geldi.

Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken yaralılılar hastaneye sevk edildi.



GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI
Bina Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerinde bulunuyor. Emniyet güçlerin ilçeye tüm giriş ve çıkışları kapattı, geniş çaplı operasyon başlattı.




ŞEHİT SAYISI ARTTI
Saldırıda 8 polisin şehit düştüğünü 45 kişinin de yaralandığını duyuran Anadolu Ajansı, valilik kaynaklarına dayandırdığı devam haberinde şehit sayısının 11'e yaralı sayısının ise 78'e yükseldiği bildirildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ ACI BİLANÇOYU AÇIKLADI
"İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."



SAĞLIK BAKANALIĞI: UÇAK AMBULANS HAZIR BEKLETİLİYOR

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı bölgedeki ambulansları alarm durumuna geçirdi. Şırnak'taki bütün sağlık personeli acil göreve çağrıldı. 2 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak bölgede hazır bekletiliyor. Yaralılar için olay yerinde 12 ambulans bulunuyor.



CİZRE KAYMAKAMI DA YARALILAR ARASINDA

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda olduğu bildirildi.

YARALI SİVİLLERDEN BİRİ DE 6 AYLIK FİLİZ BEBEK

Bu arada teröristlerin bomba yüklü kamyonla yaptığı saldırıda yaralanan sivillerden birinin ise 6 aylık Filiz Özalp isimli bebeğin de bulunduğu ve tedavi altında bulunduğu belirtildi.




Cizre'deki hain saldırıdan ilk görüntüler