Gündem Cizre savaş alanına döndü

Cizre savaş alanına döndü

Paylaş
Cizre savaş alanına döndü

Öcalan'ın cezaevi şartlarının düzeltilmesi için yapılacak yürüyüşe izin verilmedi, büyük arbede yaşandı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarının düzeltilmesi için bugün yapılması planlanan yürüyüş nedeniyle kepenkler açılmadı. Atatürk Parkı'nda toplananların yürüyüşen polis izin vermeyince, çıkan arbedede ilçe savaş alanına döndü. Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı, göstericiler polise taş atarak karşılık verdi.

ÇEVRE İLLERDEN DE GELEN OLDU

Haberin Devamı

DTP Cizre ilçe başkanlığı tarafından bugün bir yürüyüş düzenleneceğinin duyurulması üzerine, esnaflarda bu çağrıya uyarak işyerlerini açmadı. Atatürk Parkı'nda bu sabah erken saatlerde aralarında Şırnak Belediye Başkanı DTP'li Ramazan Uysal ve İdil, Silopi ile Cizre belediye başkanlarının'da bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi toplandı. Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın "Karayolunda değil Cudi Mahallesi'nde yürüyeceğiz ve orada basın açıklaması yapıp dağılacağız" talebi polis tarafından kabul edilmedi. Bu arada ilçenin bir çok giriş noktasında önlem alan güvenlik güçleri, çevre il ve ilçelerden gelerek yürüyüşe katılmak isteyenleri ilçeye sokmayarak geri gönderdi.

TAŞLA SALDIRDILAR

Atatürk Parkı'nda toplananlara katılmak için Cudi ve Nuh mahallelerinde biraraya gelerek Atatürk Parkı'na 200 metre mesafede bulunan İdil karayolu üzerinde toplandı. Göstericiler, Karayolu üzerindeki Karayolları Şube Müdürlüğü bahçesinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri ile özel harekat timlerine taşlarla saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için panzerlerden tazyikli ile gözyaşartıcı bomba kulandı.

Haberin Devamı

Polis, bu sırada Atatürk Parkı'nda toplananları yaptığı anonslarla dağılmaları yönünde uyardı.

GAZ BOMBALARI VE BASINÇLI SU

Burada toplananların dağılmaması üzerine Dörtyol Mevkii'nde önlem alan çevik kuvvet ve özel harekat timleri gaz bombaları ve panzerlerden tazyikli su sıkarak müdahale etti. Aralarında kadınlarında bulunduğu göstericiler parktan çıktıktan sonra polise taş atarak karşılık verdi. Savaş alanına dönen Cizre'de sokak aralarına dağılarak barikatlar kuran göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor,

AĞRI, HAKKARI VE ŞANLIURFA DA KARIŞTI

Öte yandan, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kepenkler bugün açılmazken, terör örgütü PKK yandaşı 50 kişilik grup korsan gösteri yaptı. Kendilerine müdahele eden polise taş ve sopalarla karşı koymaya çalıştı. Olaylarla ilgili 28 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de DTP öncülüğünde miting düzenlendi. Kandil ve Mahmur Kampında gelen 9 kişinin katıldığı miting sonrası olaylar çıktı. kanuşmaların ardından DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman'ın sessiz sedasız dağılın uyarısan rağmen yaklaşık 2 bin kişi ilçe merkezine doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında bazı kişilerin polisi taşlaması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullandı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen 'Özgür irade, demokratik çözüm' mitingi öncesi yapılan yürüyüşte olaylar çıktı. DTP milletvekilleri ile çetebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan'ın da katıldığı yürüyüşte, Öcalan ve PKK lehine slogan atan grup, Alperen Ocakları ile bazı işyerleri ile polisi taşladı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DHA