Alışveriş - Moda Clariant Glucotain: Eko-Güzelliğin geleceği
Paylaş
Clariant Glucotain: Eko-Güzelliğin geleceği

Şekerden elde edilen Clariant GlucoTain ürünleri, temizleme ve köpürme özelliklerinden ödün vermeden daha yumuşak ve çevre açısından sürdürülebilir temizlik sağlıyor

İstanbul, 22 Mart 2018 Özel kimyasallarda dünya lideri Clariant, Türkiye'de saç ve cilt bakım ürünlerinde yaygın kullanılan yüzey aktif maddelere, yenilikçi ve doğaya dost bir alternatif geliştirdi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kimya Ürünleri ve Özel İhracat Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 2016 Kozmetik Sektörü Raporu'na göre, Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin ışığında kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı yılda ortalama %10 büyüme kaydediyor. Doğal kozmetikler ve kişisel bakım ürünlerinin pazardaki payı ise %5 ile dünya ortalamasına yakın.

Clariant Türkiye ve Yakın Doğu Endüstriyel ve Tüketici Özel Ürünleri(ICS) Satış Müdürü Hilal Durgun Çınar, "Eko-güzellik, her ne kadar Türkiye'de son 10 yılda çok ilerlediyse de hala ciddi büyüme potansiyeline sahip. Zincir kozmetik mağazalarının artışıyla birlikte Türkiye'de tüketiciler yeni kozmetik markalarıyla da tanıştı. Bu durum, doğal ürünlere yönelik talebi de beraberinde getirdi." diyor.


Daha yumuşak, daha sürdürülebilir


Şampuanların yoğun köpüğünü ve saçı tertemiz yapma özelliğini sağlayan maddelere yüzey aktifler denir. Deterjandan duş jeline kadar tüm ürünlerde bulunan bu temizleme maddeleri, kir ve yağın ciltten ve saçtan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Ancak çevreye dost ve toksik maddeler içermeyen güzellik ürünlerine yönelik talep arttıkça, kişisel bakım sektörü de doğal maddelerden yüzey aktifler geliştirmeye odaklandı. Clariant tarafından yakın zamanda geliştirilen bir alternatif de, GlucoTain® adlı yüzey aktif serisi. Şekerden elde edilen GlucoTain® ürünleri, temizleme ve köpürme özelliklerinden ödün vermeden daha yumuşak ve çevre açısından sürdürülebilir temizlik sağlıyor.

Clariant Global Uygulama Geliştirme Stratejik İnovasyon Proje Yöneticisi Peter Klug, "Şeker bazlı bu yüzey aktif maddeler, sektörde ilk defa mükemmel temizleme gücünü, yoğun besleyicilik özelliğiyle bir araya getiriyor. Son derece etkili olmanın yanı sıra, yenilenebilir hammaddelerden üretilmeleri de önemli bir etken" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı