Candaş Tolga Işık CLINTON VE FETÖ
HABERİ PAYLAŞ

CLINTON VE FETÖ

Haberin Devamı

Donald Trump’un Colarado’daki mitinginde Türk gazeteci Yusuf Serçe, “Terörist FETÖ Türkiye’ye iade edilsin” diye pankart açtı. Serçe bu eylemden sonra yaptığı açıklama 8 yıldır Colorado eyaletinde yaşadığını ve FETÖ mensuplarının baskısına maruz kaldığı için taşınmayı düşündüğünü söylemişti.


FETÖ’nün, 1 numaralı müttefikimiz Amerika’daki yapılanması ne yazık ki herkesin bildiği bir gerçek. Başta elebaşı olmak üzere ne kadar FETÖ militanı varsa şu an Amerikan devletinin himayesi altında. Ancak en az bu yapılanma kadar tehlikeli bir başka durum daha var. O da yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi özellikle demokratların adayı Hilary Clinton’un çevresinde yoğunlaşan FETÖ lobisi.


Bağımsız izleme örgütü Judical Watch’ın ortaya çıkardığı belgeler Clinton’un bizzat FETÖ elebaşıyla temas halinde olduğunu, kampanyasına FETÖ bağlantılı şirketlerin ciddi anlamda destek verdiğini ortaya koyuyor.


Bağış sistemi Amerika’daki siyasetin gediği... Bizim “rüşvet” dediğimize Amerikalılar “bağış” diyor. Görünen o ki FETÖ de bu gedik üzerinden Amerikan siyasetinde etkili olmak için çalışıyor. Bu yılın Mayıs ayında Obama, FETÖ’nün Amerika’daki bir toplantısına bizzat temsilcisini gönderip tebrik yayınlattı. Hal böyleyken FETÖ’nün demokratlar üzerindeki tesiri azımsanmamalı.


Nedim Şener, Amerika’dan yeni döndü. Bu konuyla ilgili Nedim’in gözlemlerini konuştuk dün. “Seçim kazandıracak bir oy etkisi yaratamazlar. Ancak Clinton seçilirse, Amerika Birleşik Devleti Başkanı olarak karar alma süreçlerinde FETÖ’nün tesiri olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


Müslümanların fişlenmesi hatta Amerika’ya girişinin yasaklanmasını önerecek kadar tozutan cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın makbul biri olduğunu söylemek güç elbette. Ancak parayı verenin düdüğü çaldığı ve hatta yasa çıkardığı Amerika’da, FETÖ’nün var gücüyle Clinton’a destek olduğu düşünülürse “Hilary seçilirse ne olur?” diye sormadan edemiyor insan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder