Yaşam Clinton'ın burnunu sıkan 'Erkan Bebek' şimdi...

Clinton'ın burnunu sıkan 'Erkan Bebek' şimdi...

Paylaş
Clinton'ın burnunu sıkan 'Erkan Bebek' şimdi...

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un Marmara Depremi sonrasında İzmit'e yaptığı ziyarette kucağına alıp sevdiği, dünyanın 'Erkan Bebek' olarak tanıdığı Erkan Işık (16), hayat kurtarmak için AKUT Kocaeli ekibinin en genç üyesi oldu. Bu arada Erkan'ın babası, Clinton'ın oğlunu okutma sözü verdiğini ama tutmadığını söyledi

Marmara Depremi’nen ardından Kocaeli’deki çadır kenti ziyaret eden eski ABD Başkanı Bill Clinton’un kucağına alıp sevmesiyle dünya kamuoyununı "Erkan Bebek" diye tanıdığı Erkan Işık, hayat kurtarmak için Arama Kurtarma Derneğine (AKUT) üye oldu.

Asrın felaketi olarak nitelenen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde, 7 aylıkken Clinton’un burnunu sıkarak depremin simgesi haline gelen 16 yaşındaki Erkan Işık, Kocaeli’de AKUT ekibinin en genç üyesi oldu.

Derince ilçesi Yavuz Sultan Mahallesi’nde anne babası, ablası ve kardeşiyle yaşayan Işık, AA muhabirine, depremin simgesi haline geldiği için sorumluluk taşıdığını, bu yüzden AKUT’a üye olarak, afetlerde hayat kurtarmak istediğini söyledi.

GÖREVİMİ AKSATMAYACAĞIM


"Bebekken depremin acısını çekmedim ama depremin acısını çeken ailenin çocuğuyum" diyen Işık, "Annem-babam çekti bu acıyı. Onun için Allah göstermesin, ülkemizde olacak herhangi bir doğal afette elimden gelenin fazlasını yaparak, insanların hayatını kurtarmak için AKUT’a üye oldum. Burada abilerim ne yapıyorsa ben de örnek alarak onu yapacağım. Görevimi aksatmayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Eski ABD Başkanı Clinton’un o kadar bebek arasında kendisini kucağına alıp sevmesinin ve burnunu sıkmasının kendisi için büyük anı olduğunu belirten Erkan Işık, "Kendimi şanslı ve özel hissediyorum" ifadesini kullandı.

Işık, okul dışında futbol oynamayı çok sevdiğini, üniversiteyi bitirdiğinde spikerlik yapmak, program sunmak istediğini kaydetti.

'ŞÖHRET OLDUM AMA YAŞITLARIMDAN BİR ADIM ÖNDE OLAMADIM'


Anılarını öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını anlatan Işık, "Bunu duyunca bazıları inanmıyor. Doğru olduğunu anlayınca bana çok ilgi gösteriyorlar ama yaşıtlarımdan bir adım önde olmadım. Bu, sadece bende kalan güzel bir anı oldu" diye konuştu.

Clinton’la en son 2009’da İstanbul’a konferans vermek için geldiğinde görüştüğünü aktaran ışık, şöyle devam etti:

"Özel odada konuştuk. Kendisine mektup verdim. Orada yine burnunu sıktım, o da benim burnumu sıktı. O günden bu yana görüşmedim. Türkiye’ye geldiğinde tekrar görüşmek isterim. Sünnet düğünümde bana dizüstü bilgisayarla altın hediye gönderdi. Clinton’un beni kucağına alıp sevmesi ve onun burnunu sıkmam sayesinde beni bütün dünya tanıdı, meşhur oldum ama ben bunun avantajını hiç yaşamadım. Popüler olmak, Erkan bebek olarak tanınmak benim için hep dezavantaj oldu. Benim tek istediğim iyi bir eğitim almak."

Lise birinci sınıfta okuduğunu, özel kolejde okumak istediğini dile getiren Işık, kardeşinin çok çalışkan olduğunu, onun da kolejde okumasını istediğini vurguladı.

'İYİ BİR EĞİTİM ALMAK İÇİN YARDIM İSTİYORUM'


"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum" diyen Işık, "Kocaeli’ye geldiğinde yakından görmek istedim ancak kalabalık nedeniyle başaramadım. Sayın Başbakanımızdan benim ve kardeşimin eğitiminde bize destek vermesini istiyorum" şeklinde konuştu.

CLINTON'IN SÖZÜYLE ÖZEL OKULA YAZDIRMIŞLAR, BORÇLU ÇIKMIŞLAR

Baba Hacı Işık da şu anda özel sektörde pazarlama işi yaptığını, 17 Ağustos1999’da fabrikada asgari ücretle çalıştığını, depremde kirada kaldıkları ev hasar gördüğü için çadırda yaşamaya başladıklarını kaydetti.

Baba Işık, şöyle devam etti:

"O gün Clinton, ben işteyken gelmiş. Erkan, o zaman 7 aylık bebekti. Clinton’un dikkatini çekmiş ve Erkan’ı kucağına alıp sevmiş. Erkan da Clinton’un burnunu sıkmış. Aralarında güzel bir diyalog olmuş. Bu medyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı bir ülkenin liderinin, Türk çocuğuna gösterdiği ilgi ve şefkat farklı bir şeydi. Ondan sonra Clinton her fırsatta Erkan’ı sordu. Erkan, medyatik olduğu için özel kolej ana sınıfından liseye kadar okutmaya söz verdi ancak ortaokul bittiğinde bizden 11 bin lira istediler. O parayı ödeyemediğimiz için Erkan’ı devlet okuluna verdik. 8 yıl kolejde okuduktan sonra devlet okuluna gitmesi Erkan için kötü oldu, dezavantaj oldu."

Oğlu tanındığı için birçok kişi ve kurumun şöhretinden yararlanmak istediğini anlatan Işık, Erkan’ı reklam aracı kullandıklarını söyledi.

Kadir Has Vakfının burs sözü verdiğini, o günden bu yana burs vermeye devam ettiklerini aktaran Işık. "Allah ,Kadir Has’tan razı olsun, Allah rahmet etsin" dedi.

Hacı Işık, oğlunun AKUT’a üye olmasından gurur duyduğunu ifade ederek, "Çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Her anne baba çocuklarının güzel eğitim almasını ister. Ben de onu istiyorum" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı