Dünya Clooney'nin nişanlısı Gazze görevini reddetti

Clooney'nin nişanlısı Gazze görevini reddetti

Paylaş
Clooney'nin nişanlısı Gazze görevini reddetti

36 yaşındaki avukat konu ile ilgili Pazartesi gecesi yayınladığı basın açıklamasında, “Birleşmiş Milletler bu görevle ilgili olarak benimle ilk kez bu sabah iletişime geçti. Bu teklifi almaktan onur duydum ancak şu anda 8 dava üzerinde çalışıyorum ve var olan sorumluluklarım nedeniyle bu teklifi üzülerek reddetmek zorundayım” dedi.

Alamuddin sözlerine, “İşgal altındaki Gazze’de yaşananlar, özellikle de sivil ölümleri beni dehşete düşürüyor. Bu konuda bağımsız bir soruşturma yürütülmeli ve işlenen suçlar için sorumluluk alınmalı” diyerek devam etti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler’in Alamuddin’in yanı sıra Senegalli Doudou Diene ve Kanadalı William Schabas’a Gazze’deki olası insan hakları ihlallerini araştıracak komisyonda görev almaları için teklifte bulunduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler konu ile ilgili yayınladığı açıklamada Alamuddin’in görev almayı reddettiği komisyonun Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay ile birlikte 13 Haziran’dan beri Gazze’de yapılan askeri operasyonları araştıracağını ve bu operasyonların Uluslararası İnsan Hakları Hukuku’nu ihlal edip etmediğine karar vereceğini belirtti.

Soruşturma raporunun gelecek yıl Mart ayında yayınlanmasının planlandığı da açıklandı. Oxford ve New York üniversitelerinde eğitim gören Alamuddin akıcı olarak Fransızca, Arapça ve İngilizce konuşuyor. Alamuddin’in geçmişteki müvekkilleri arasında Wikileaks kurucusu Julian Assange ve Ukrayna eski başbakanı Yulia Timoşenko da bulunuyor.( EIK)

Haberin Devamı