Siyaset CNN'den 'dalkavuk' açıklaması
Paylaş
CNN'den 'dalkavuk' açıklaması

31 Mayıs'ta Taksim'de canlı yayın yaparken gözaltına alınan CNN International muhabiri Ivan Watson için Başbakan bugün 'dalkavuk' demişti. CNN International ise bu ifadelerin ardından yaptığı açıklamada, haberlerinin arkasında olduğunu söyledi

CNN International muhabiri Ivan Watson, Gezi'nin birinci yıldönümü olan cumartesi günü Taksim'den canlı yayın yaparken gözaltına alınmıştı. Başbakan Erdoğan da bugünkü grup toplantısında, Ivan Watson'ı 'ajan olmakla' suçlamış ve isim vermeden 'dalkavuk' ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı



Erdoğan'ın sözleri şöyleydi: "O CNN International'in dalkavuğu orada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunlar görevli, bunlar ajan görevi icra ediyor."

Bu sözlerin ardından CNN International'ın halkla ilişkiler departmanı, Radikal'e şu açıklamayı iletti:

"Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız - ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve tarafsız olmuştur, olmaya devam etmektedir" (İngilizce aslı: We stand unequivocally by our reporting from Turkey, which has been and continues to be fair, factual and impartial)

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18091","18091","201405","18091-.jpg","1", "0","İşte CNN International muhabirinin gözaltına alındığı an");