Sağlık 'Çocuğu adam yerine koymadan adam olmasını beklemeyin'

'Çocuğu adam yerine koymadan adam olmasını beklemeyin'

Paylaş
'Çocuğu adam yerine koymadan adam olmasını beklemeyin'

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin "Çocuk Hakları Haftası" kapsamında düzenlediği "Ailede İletişim" konulu seminere katılan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, ebeveynlerden çocuklarına her zaman güvenmelerini ve değer vermesi isteyerek "Çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını beklemeyin" dedi

İletişim psikolojisi uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Ailede İletişim" ksöyleşide aile içinde yaşanan iletişim sorunları ve çocukların yetişmesinde ailenin önemi anlatıldı.

'PAYLAŞMASINA İZİN VERİN'

Ebeveynlere aile içi iletişimle ilgili önerilerde bulunan İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, şunları kaydetti: "Ailenizde eşiniz ve çocuklarınızla empati yapmak en önemlisidir. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur. Eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Çocuğunuzun sizinle paylaşmak istediği, onun için çok önemli olan duyguları, olayları size anlatmasına, paylaşmasına izin verin. Çocuğunuzla iletişim kurun ve onu dinleyin, ani tepkiler vermeyin. Bizler toplum olarak çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını bekleriz. Çocuğunuzu adam yerine koyun."

DHA

Haberin Devamı