Derya Özel Çocuğum doyumsuz mu?
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğum doyumsuz mu?

Haberin Devamı

Çocuklarda görülen doyumsuzluk genellikle anne ve babanın tutumundan kaynaklanıyor. Ebeveynlerin abartılı biçimde duyarlı davranması, çocukların sınır tanımamasına ve rahata alışmasına yol açıyor. Aile ilk olarak şunu kabul etmeli; her çocuk doyumsuzdur. Fakat bu doyumsuzluğu aile içi sınırlamalar ve kurallar koyarak ortadan kaldırmak mümkün.

■ Hediyelerin bir emek ve para karşılığı alındığını çocuk bilmeli. Böylelikle sahip olduklarının değerini daha iyi anlar.

■ “Hayır” kelimesine alışmalı. Bu kelimenin onun algıladığının aksine kötü olmadığını ve gerektiğinde “Hayır” diyebileceğini söyleyin.

■ Sabretmeyi öğrenmeli. Siz meşgulken bir şey istediğinde, önce işinizi bitirin sonra çocuğunuzla ilgilenin.

■ Yaşına ve yapısına göre sorumluluklar verin. Sorumluluklarını tamamladıktan sonra ödüllendirin. Böylelikle bir şey elde etmenin kolaylığına alışmayacaktır.

■ Yaşamın zorluklarına karşı mücadele etmesi gerektiğini öğretin. Her zorlukta yardım ederseniz güçsüz bir birey olarak yetişir.

■ Sürekli iletişim halinde olun. İstediği bir şeyi kestirip atmak yerine orta yolu bulmaya çalışın.

HADİ HAREKET EDELİM

ETİ’nin ‘Sarı Bisiklet’ projesi için 12 şehirde yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 1,5 milyon atıl bisiklet var. Bu bisikletleri kullanıma hazır hale getirmek amacıyla, Kadir Has Üniversitesi Bisiklet Kulübü ile birlikte, geçtiğimiz hafta ‘Sarı Bisiklet Tamir Şenliği’ düzenlendi. Projenin detayları ise şöyle:

■ ‘İlkokullarda Güvenli Sürüş Eğitimleri’ kapsamında yıl sonunda 17 bin 500 öğrenciye sürüş eğitimi verilmiş olacak.

■ Ebeveynlerin çocuklarına bisiklete binmeyi nasıl öğreteceklerine dair pratik eğitimler verilecek.

■ Türkiye’de ilk kez bir akaryakıt istasyonunda bisikletler için pilot ‘bisiklet bakım noktası’ kurulacak.

TAVSİYE EDİYORUM

Bakalım Kim’ serisi çocuk kitaplarına yeni bir soluk getirdi. Çocuklar bir dedektif gibi resimleri inceleyerek kimin ne yaptığını, nerede gizlendiğini tahmin etmeye çalışıyor. Seride üç kitap var: ‘Hatırla Bakalım Kim’, ‘Bil Bakalım Kim’ ve ‘Bul Bakalım Kim’. Biraz dedektifçilik oynamayı kim istemez?

Etkinlik kuşu

İstanbul

Dans terapisti ve yaşam koçu Filiz Şahinbaş’ın hazırladığı ‘Nefesle Dans Terapisi’ çocuklara bedenleri aracılığıyla kendilerini ifade etmeyi ve potansiyellerini keşfetmeyi öğretiyor. Çocuk Atölyesi, Cihangir, İstanbul (0533) 477 59 51

Sıradaki haber yükleniyor...
holder