Beden Sağlığı Çocuğunu göremedi ama 6 kişiye umut oldu

Çocuğunu göremedi ama 6 kişiye umut oldu

Paylaş
Çocuğunu göremedi ama 6 kişiye umut oldu

Bursa'da 8 aylık hamile Tuğba Dilmaç, trafik kazasında ağır yaralandı ve beyin ölümü gerçekleşti. Çocuğunu bile göremeden hayata gözlerini yuman Tuğba Dilmaç'ın vasiyeti üzerine bağışlanan organları ise 6 cana umut oldu

Bursa'da 4 gün önce bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan Tuğba Dilmaç, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanları müdahale ettiği 8 aylık hamile kadın, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. 4 gün boyunca yoğun bakımda tedavilere yanıt vermeyen Tuğba Dilmaç'ın beyin ölümü gerçekleşti. Dilmaç'ın daha önce organlarını bağışlamayı vasiyet etmesi üzerine organ nakli ekipleri ailenin de onayını alarak çalışmalarına başladı. Yapılan tetkiklerde Tuğba Dilmaç'ın kalp, karaciğer, iki böbrek ve iki korneasının organ nakli için uygun olduğu tespit edilmesi üzerine organları almak için ameliyata geçildi.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, üzücü bir olayda 6 hastanın hayat bulacak olmasının büyük bir teselli olduğunu belirterek "Hastamızın beyin ölümünün ardından daha önce organ bağışı yapmak istediğine yönelik kart bulundurduğu öğrenildi. Bunun üzerine Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile değerlendirmelere başladık. Hastamızdan alınacak olan kalp Ankara Başkent Hastanesi'ne, karaciğer ve iki böbrek Bursa Acıbadem Hastanesi'ne gönderilerek uygun hastalara nakledilecek. İki kornea da nakli ise hastanemizde gerçekleşecek" dedi.

DHA

Haberin Devamı