Yaşam Çocuğunuz için farklı bir yaz

Çocuğunuz için farklı bir yaz

Paylaş
Çocuğunuz için farklı bir yaz

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi Yaz Okulu ile 7-14 yaş arası çocukları hem eğitici hem de eğlenceli bir yaz tatili bekliyor.

Bilim Merkezi’nde 7-13 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Yaz Bilim Okulu programı bu sene 21 Haziran – 3 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Haftalık ya da iki haftalık olarak seçebilen programda çocuklar bilim ve sanat alanında pek çok uygulamalı atölye ve geziye katılıyor.

Haberin Devamı

Bilim Okulu, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından altı yıldır yaz tatili ve sömestr dönemlerinde düzenleniyor. Programın amacı, öğrencilere bilimi sanatsal aktiviteler aracılığıyla sevdirmek ve bilimsel düşünceyi aşılamak. Öğrenciler sunulan farklı atölye seçeneklerinden kendilerinin ilgi ve becerilerine yönelik olanları keşfedebiliyorlar. Bilim Okulu öğrencilerinin ilgi durumlarını belirleyen bir karne ile de ebeveynlerin, çocuklarının ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olunuyor.

Hazırlanan program dahilinde eğitmenler tarafından Bilim&Drama, Genetik, Matematik, Nanoteknoloji, Uzay, Enerji, Elektronik, Kimya, Arkeoloji, Satranç, Biyoloji, Karikatür, Robot, Ekoloji, Kum Boyama, Tarih, Origami, Resim gibi pek çok atölye düzenleniyor.

Haberin Devamı

Bunların yanı sıra atölye çalışmalarını desteklemeye yönelik Topkapı Sarayı, Kandilli Rasathanesi, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Boğaziçi Üniversitesi Genetik Laboratuarı gibi pek çok gezi de program içeriğinde yer alıyor. Atölye saatleri arasında da Deprem&Yangın Afete Hazırlık Eğitimi, Belgesel ve Film Gösterimleri, Deney Gösterileri, Zeka Oyunları, Tiyatro Gösterileri gibi etkinlikler de program kapsamında bulunuyor.

Programın 1 haftalık ücreti 300 TL, 2 haftalık ücreti ise 500 TL. Bu ücretlere öğle yemeği, akşamüstü kahvaltısı, gezi mekanlarına ulaşım ve giriş ücretleri de dahil.

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi

http://www.bilimmerkezi.org.tr

Tel: 212 266 00 46