Sağlık Çocuğunuzun zekâsını ateşleyin

Çocuğunuzun zekâsını ateşleyin

Paylaş
Çocuğunuzun zekâsını ateşleyin

SevgiliBebek.com tarafından sunulan ve çocukların görme becerilerine uygun olarak hazırlanmış zekâ kartları, zekâ gelişimine katkıda bulunurken dijital ortamda sunulan zekâ küpü videoları tüm anne ve eğitimcilere büyük kolaylık sağlayacak

Amerika, Avrupa, Japonya ve Uzak Doğu’da yaygın bir şekilde kullanılan ve çocuk gelişiminin önemli parçarından biri olan, 0-4 yaş arası çocuk zekâsını bilimsel olarak geliştirdiği kanıtlanan zekâ kartları ile çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşayacak.

Haberin Devamı

“Flashcards” olarak tanımlanan ve çocukların görme becerilen uygun olarak hazırlanan kartlar, basılı görsel ve kelimelerden oluşuyor. Her kartın bir hayvanı, bir aracı, bir kavramı ve bir rakamı temsil ettiği öğrenme sisteminde, kartlar art arda çocuğa gösterilerek gösterilen kartın ne olduğu çocuğa seslendiriliyor.

Uzak Doğulu uzmanlar tarafından geliştirilen sistemle çocukların bilgiyi işleme ve depolama becerileri gelişirken kartlar, çocukların çabuk öğrenmelerini ve öğrenmeye olan heveslerinin artmasını sağlıyor. Sevgilibebek.com tarafından sunulan ve yaş aralıklarının gelişim özelliklerine göre üretilen “Zekâ Kartları” ve “Zekâ Küpü Videoları” ile uygulanacak eğitimle çocuğunuzun zekâ gelişimine katkıda bulunmak artık çok kolay.

TAMAMEN DOĞUŞTAN GELMİYOR

Uzmanlar, insan zekâsının sanıldığı gibi tamamen doğuştan bahşedilmediğini ve doğuştan gelen zekânın, çevresel faktörlerin etkisiyle ilk 5-6 yıl içinde 20-30 puan kadar yükseltilebileceğini şiddetle savunuyorlar. Bireyler arasında zekâ gelişiminde farkı oluşturan belirleyici etken 0-6 yaş aralığının nasıl geçtiğidir.

Bu yaş aralığını zenginleştirilmiş bir ortamda geçiren çocukların diğerlerine oranla çok daha kıvrak zekâlı, problemleri çözmede daha pratik ve yeni bilgi ve becerileri öğrenirken daha hızlı oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Zenginleştirilmiş ortam ile kastedilen çocuğun beynini geliştirecek doğru araçların bulunduğu, doğru yöntemlerin uygulandığı, her şeyden önemlisi çocuğun sevildiğini, ilgilenildiğini ve kendini güvende hissettiği ortamdır. Buradaki en önemli figür de annedir.



Haberin Devamı