Türkiye (Son Dakika) Çocuk dehşetine 5 gün dayanabildi

Çocuk dehşetine 5 gün dayanabildi

Paylaş
Çocuk dehşetine 5 gün dayanabildi

Adana'da 14 yaşındaki çocuğun, pazarda kavga çıkartıp rastgele ateş ettiği sırada ağır yaralanan 5 çocuk annesi kadın, olaydan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Olay 2 Şubat 2015 günü Seyhan ilçesine bağlı Alidede Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, S.A. (14) pazara arkadaşlarıyla birlikte gelerek yaklaşık bir hafta önce mahallede hırsızlık yaparken kendilerine karşı çıkan Y. ailesiyle tartışmaya başladı. Bu arada S.A., aile mensuplarına küfretti. Aileden biri S.A.’nın yanına gelerek onu darp etti. Bunun üzerine S.A. evden pompalı tüfeğini alıp tekrar pazara geldi. Pazarda rastgele ateş açmaya başlayan S.A., bu sırada pazara gelen Yasemin Kaya’yı (43) boynundan yaraladı. Kadının yaralandığını öğrenen şahıslar hemen olay yerinden kaçtı. Kaya ise, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

HASTANEDE KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

5 çocuk annesi Yasemin Kaya’nın olay yerinde duran kalbi ambulansta ve hastane acil servisinde yapılan kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakıma alınan Kaya burada 5 gün yattı ancak hiç kedine gelemedi. Yakınları hastane bahçesinde ona dua ederek manevi destek verdi. Ancak Kaya’nın vurulduğunun 3. gününde beyin ölümü gerçekleşti. Kaya olaydan 5 gün sonra da hayatını kaybetti. Kaya’nın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ZANLI TUTUKLANDI

Polis olayı gerçekleştiren ve henüz 14 yaşında olan çocuk zanlıyı olay yerine yakın bir yerde hemen yakaladı. Zanlı çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. S.A., olaydan bir gün sonra ise adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Polis, S.A. hakkında 8 ay önce 15 Haziran 2014 tarihinde Hürriyet Mahallesi 2067 Sokak’ta terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösteri sırasında 15 yaşındaki İbrahim Aras’ı öldürmek suçlamasıyla işlem yapıp adliyeye sevk etmiş ancak savcılık delil yetersizliğinden S.A.’yı serbest bırakmıştı. O zaman 13 yaşında olan S.A. çocuk savcısına verdiği ifadede "Yaşım itibariyle bu tüfeği kullanmam imkansız" demişti. S.A. polise göre o zaman da pompalı tüfek kullanmış, bir çocuğun ölümüne neden olmuştu. 8 ay sonra S.A. yine pompalı tüfek kullanarak bir genç kadının ölümüne neden oldu.

İHA