Gündem Çocuk evinde işkence skandalı!

Çocuk evinde işkence skandalı!

Paylaş
Çocuk evinde işkence skandalı!

Denizli'de Florya Çocuk Evi'nde kalan yaşları 10 ile 12 arasında değişen kimsesiz 5 kız çocuğunu dövdükleri ve popolarını mumla yakarak işkence yaptığı ileri sürülen 2 kadın bakıcı tutuklandı

Denizli'de Florya Çocuk Evi’nde kalan yaşları 10 ile 12 arasında değişen 5 kız çocuğuna, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bakıcı anne olarak görevlendirilen T.Y. (19) ve H.Y. (26) tarafından işkence yapıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, T.Y. ve H.Y. gözaltına alındı. Kız çocuklarının psikologlar eşliğinde alınan ifadelerinde iki bakıcı anne tarafından dövüldükleri, banyoda tek ayak üzerinde cezalandırıldıkları ve popolarının mumla yakıldığı ortaya çıktı.

Dün mahkemeye çıkarılan bakıcı anneler T.Y. ve H.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu. Denizli’de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, yurtta kalan çocukların toplumla daha iyi kaynaşmaları, ev ortamlarında büyümeleri ve yetişmeleri için kimsesiz çocukları için çocuk evleri projesi başlatmıştı.

Proje kapsamında çeşitli mahallelerde daireler kiralanarak çocuklar için eşya döşendi ve bakıcı anneler görevlendirildi. Çocuklar yurtlar yerine bu evlerde kalıyor ve eğitimlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

İKİ BAKICININ İŞİNE SON VERİLDİ

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün denetimleri sırasında koruma altında bulunan çocuklara bakım elemanlarından ikisinin kötü muamele yaptıklarının tespit edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Olayın yaşandığı gün itibariyle bakım elemanlarının derhal iş çıkışları verilip, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş, aynı saatlerde çocuklarımızın gerekli muayene ve tedavileri yaptırılmıştır. Konu ile ilgili soruşturma savcılık tarafından yürütülmekte olup, hukuki süreç tarafımızdan takip edilmektedir."

(DHA)