Kültür - Sanat Çocuk felcine son vermek için konser
Paylaş
Çocuk felcine son vermek için konser

İzmir Mavişehir Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary’nin temel çalışma alanlarından biri olan çocuk felcini yok etme çalışmasına destek olmak için konser düzenledi

Hem çocuk felcine dikkat çekmek hem de 23 Nisan’ı bir konser ile kutlamak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getiren Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Sonay Günaydın, Hollanda’dan gelen ve çocuklar için gönüllü yardım konserleri düzenleyen 8 kişilik s’OTTOvoces Grubu’nun yanı sıra engelli bireylerden oluşan ’Wheelchair Dance Project’, Olten Filarmoni Çocuk Orkestrası ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü 6. sınıf öğrencilerinin de katıldığı geceye 6 ayda hazırlandıklarını söyledi.


'40 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ'


Çocuk felcini dünya üzerinden silmek için yaklaşık 40 yıldır mücadele eden Rotary’nin yüzde 99.9 oranında başarıya ulaştığını ve dünyada sadece 38 vaka kaldığını belirten Sonay Günaydın, "23 Nisan Haftası'nda geleceğimiz olan çocuklarımız ve onların hayatları için fark yaratmak istedik. Bu gece ’Wheelchair Dance Project’ grubumuzdan bir arkadaşımız da çocukken bu vakaya yakalandığı için tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor. Amacımız polio aşısı ile bu hastalığı dünya üzerinden silmek ve üzerinden 2 sene geçtikten sonra tamamen sildik diyebiliyoruz" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı