Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çocuk isteniyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk isteniyorsa...

Haberin Devamı

Varikosel normalde başka sağlık sorunlarına yol açmıyor. Ama çift çocuk sahibi olmak istiyorsa erkeğin önce güvenilir bir yerde spermiogram testi yaptırması gerekiyor. Sorun varsa çözüm yolu mikrocerrahi yöntemle ameliyattır...

SORU: Nasıl yükselecek?


20 yaşındayım. Serbest testesteron hormonum düşük. Bunu yükseltmek için ne yapmalıyım? CEVAP Serbest testosteron hormonu birçok cihaz ve kit ile yapılan tetkiklerde teknik nedenlerden dolayı normal kişilerde dahi alt sınırda veya düşük çıkabilmektedir. Total testosteron ve SHBG testlerinin de yapılmasını öneririm. Ayrıca, tedavi edilmesi gereken tahlil sonucu değil, kişilerin sorunudur. Bir tetkik hafif düşük çıktı diye herhangi bir şikayeti olmayan kişiye hormon tedavisi yapılması faydadan çok zarar getirecektir. Gereksiz kullanılan testosteron hormonunun prostat kanseri riskini arttıran en önemli sebeplerden biri olduğuna dikkatinizi çekerim.

[[HAFTAYA]]

SORU: Ameliyat şart mı?


Eşim 38 yaşındayım, 1 yıllık evliyiz. Eşimin varikoseli olduğunu öğrendik. Sol testisinde damar genişlemesi var. Acaba ameliyat şart mı? 7 aydır korunmuyoruz ama bir türlü çocuğumuz olmuyor. Ne yapmamız gerekiyor? CEVAP Androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih ederek spermiogram tahlili yaptırmanızı ve bir üroloji-androloji uzmanına muayene olmanızı öneririm. Eğer doğru yapılan bir spermiogramda sorun var ise ve muayenede gerçekten varikosel saptanırsa çocuk olmasını sağlamak için ilk yapılması gereken mikrocerrahi varikosel ameliyatıdır.

SORU: Sanki menim azaldı


28 yaşındayım, kasım ayında varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra yeniden doktora gidip muayene oldum. Doktor çok iyi bir sonuç elde ettiğini söylese de penisimde eskisi gibi hareketlilik yok. Boşalırken sperm sarımsı ve az geliyor. İleride evlenirken herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? CEVAP Varikosel ameliyatının spermin azlığı, çokluğu ve cinsel faaliyetlerinizle bir ilgisi yoktur. Sadece menideki sperm hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı gibi döllemeyi sağlayan özellikleri üzerine etki yapmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder