Gündem 'Çocuk senden değil' cinayeti

'Çocuk senden değil' cinayeti

Paylaş
'Çocuk senden değil' cinayeti

Boşandığı eşinden olan çocuğunu gezdirmek isteyince eski eşi 'Çocuk senden değil' dedi; gözü dönen genç adam katil oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, boşandığı 22 yaşındaki eşi Elif Bakantepe’yi, 3 yaşındaki oğlu Ahmet Kağan Kurucan’ın gözleri önünde bıçaklayarak öldüren ve araya giren oğlunun da elinin kesilmesine neden olan 25 yaşındaki Bedih Kurucan’ın yargılanmasına başlandı.

'ÇOCUĞU YAPARKEN YANIMDA MIYDIN?'

Çıktığı ilk duruşmada suçunu kabul eden sanık, “Oğlumu alıp gezdirmek için Elif’in evine gittim. Bana, ‘Bu çocuk senden değil. Yaparken yanımda mıydın?. Sevgilim seni burada görmesin’ deyince gözlerim karardı” dedi.

İnegöl’e bağlı Orhaniye Mahallesi’nde geçen 23 Nisan günü meydana gelen olayda, boşandığı eşi Elif Bakantepe’nin evine giden Bedih Kurucan, tartıştığı Elif Bakantepe’yi göğsünden ve kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

'İNTİHARA KALKIŞTI AMA KURTULDU'

Elif Bakantepe’nin işitme engelli teyzesi 43 yaşındaki Süreyya Bakantepe’nin de tanık olduğu cinayette Kurucan, kendisine engel olmak isteyen oğlu Ahmet Kağan’ın da elinin kesilmesine neden oldu. Daha sonra bıçağı karnına saplayarak intihara kalkışan Bedih Kurucan, kaldırıldığı hastanede sağlığına kavuştuktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Bedih Kurucan’ın yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada Elif Bakantepe’yi kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü öne süren Bedih Kurucan şunları anlattı:

'KALDIRAMAYACAĞIM SÖZLER'



“23 Nisan günü oğlum Ahmet Kağan’ı alıp gezdirmek için Elif’in evine gittim. Kapıyı oğlum ile açan Elif bana ‘Buraya neden geldin’ diye çıkıştı. Oğlumu gezdirmek istediğimi söyleyince bu kez bana, ‘Ahmet’in babası sen değilsin. Çocuğu yaparken yanımda mıydın’ deyince çıldırdım. Yanımda taşıdığım bıçağı ona saplamıştım. Bu sırada oğlumun da elinin kesilmesine neden oldum. Ardından bıçağı karnıma saplayıp ölmek istedim. Ama bunda başarılı olamadım. Elif, kaldıramayacağım sözler söylemişti. Olayın bu duruma gelmesini istemezdim. Üzgünüm.”

Duruşma eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için Eylül ayına ertelenirken, sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.

Erdoğan PAÇİN/BURSA, (DHA)

2