Cumartesi Postası Çocuk üniversitesi

Çocuk üniversitesi

Paylaş
Çocuk üniversitesi

Çocukların bilimle tanışması, meraklı, araştırmacı ve düşünen bireyler olması en büyük isteğimiz...

Ne kadar erken yaşta bilimle tanışırlar, düşünmeyi öğrenirlerse o kadar iyi. Bu fikirden yola çıkılarak Üsküdar Çocuk Üniversitesi kuruldu. Evet, çocuk üniversitesi. YÖK onaylı diploma veren üniversite, ücretsiz...

Haberin Devamı

HABER: Melda TUNÇEL

İstanbul’daki Üsküdar Çocuk Üniversitesi, 2013 Şubat’ta eğitime başladı. Amaç; ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek, böylece yeni nesil bilim adamları yetiştirmek.

Çocuk üniversitesinin öğrencileri 9-12 yaş grubunda. Onları görmelisiniz! Beyaz gömlekleri, öğrenci kimlik kartlarıyla kampuste geziniyor, erken yaşta üniversiteli olmanın tadını çıkarıyorlar.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi’ne, özellikle aile ve okul içi davranışlarında hiperaktif, uyumsuz, disiplinsiz olarak algılanan, ancak yetenekleri ve algı seviyeleri yüksek çocuklar alınıyor. Çocuklar devlet hastanelerinde yapılan Viskar testine tabi tutuluyor, üniversitenin sınavına giriyor, kazanırsa kayıt oluyor.

Haberin Devamı

Üniversiteli çocuklar yıl boyunca birbirinden ilginç dersler görüyorlar. Sanat Akademisi’nde el becerilerini, Spor Akademisi’nde zeka oyunlarını ya da izciliği, Sağlık ve Tıp Bilimleri Akademisi’nde nörobilimi öğreniyorlar mesela.

Okulda demokrasi dersi bile veriliyor. Ayrıca öğrenciler; hafıza teknikleri eğitimi ile hızlı ve kalıcı düşünmeyi öğreniyor, deneyler yapıyor, verilen parçalardan robotlar oluşturuyor, damalı zemin üzerinde canlı satranç oynuyor, ebru sanatını öğreniyorlar.

Ücretsiz olan üniversite, eğitimini bitiren çocuklara YÖK onaylı diploma veriyor.

Neden kreşe gitmeli?

Çocuklar doğumdan itibaren sürekli eğitim içindedir. Eğitimin ilk halkası çekirdek aileden oluşur. Diğer halka ise ebeveynlerdir. Sevgi, hoşgörü, saygı, konuşma, yemek eğitimi ve daha birçok öğreti bu ortamda gerçekleşir.

Kreş ise çocuğunuzun yaşamını zenginleştirmek, toplumsal uyum ve sosyal gelişimini sağlamak, yaratıcı, paylaşımcı yönünü ortaya çıkarmak için ideal ortamdır.

(24.08.2013 tarihli Cumartesi Postası ekinden alınmıştır.)