Gündem Çocuk yapana su bedava

Çocuk yapana su bedava

Paylaş
Çocuk yapana su bedava

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyü muhtarı, köy nüfusunu artırmak için 'Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava' kampanyası başlattı: İkiz yapan 2 yıl, üçüz yapan 3 yıl suya para ödemeyecek

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyü muhtarı Ali İnan, köy nüfusunun azalması üzerine "Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava" kampanyası başlattı. İnan, yaptığı açıklamada, köylerinin nüfusunun her geçen yıl azaldığını, bu nedenle muhtarlık olarak nüfusu artırmak için çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Eylül ayında, "Çocuk Yapana Bir Yıl Su Bedava" kampanyası başlattıklarını, kampanya çerçevesinde çocuk sahibi olan ailelerin bir yıl boyunca para ödemeden su kullanacağını belirten İnan, şöyle konuştu:

3 ÇOCUK TAVSİYESİ


"768 olan köy nüfusunun artmasını istiyoruz. Çiftlerimize 3 çocuk yapmalarını tavsiye ediyoruz. Köyümüzün nüfusu her geçen yıl azalıyor. Biz de muhtarlık olarak nüfusun artması için bir çalışma yapmaya karar verdik. Yıllar sonra açılan köy okulumuzun yeniden kapanmaması için de çaba harcıyoruz. Trakya’da doğum oranı az. Köy sakinlerimizden Erdinç ve Selvinaz Çelik, geçen yıl maddi sıkıntılar nedeniyle boşanmışlardı. Bizim ricalarımızı kırmayan çift geçen yıl yeniden barıştı ve nikahlarını kıydırdık. Daha sonra çiftin ikinci çocukları oldu. Kampanyamıza bu aile ile başladık. Yılda en az 5 doğum olsa, köyler yeniden gençleşir."

KÖY NÜFUSUNU ARTIRMAK VE OKULUN KAPANMASINI ÖNLEMEK


İnan, kampanyalarının siyasi olmadığını, asıl amaçlarının köy nüfusunu arttırmak ve açık olan ilkokulun kapanmasını önlemek olduğunu vurguladı.
Diğer köylerde de bu tür projeler başlatılması gerektiğini belirten İnan, "Biz görevde olduğumuz sürece proje devam edecek. Her çocuk sahibi olan aile bu kampanyadan yararlanacak. Vatandaşlarımız şanslarına göre ikiz bebek sahibi olursa iki yıl, üçüz bebek sahibi olursa üç yıl bedava su kullanacaklar" diye konuştu.

'GENÇ NESİL KALMADI'

Selvinaz Çelik ise su kampanyasının beğendiklerini söyledi. Muhtar İnan aracılığıyla eşiyle barıştıklarını ve ikinci bir çocuk istediklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Kampanya aslında küçük bir adım olabilir ama köyümüz nüfusunun gençleşmesi için önemli bir adım. Köyümüzde hiç genç nesil kalmadı. Çoğu ihtiyarlardan oluşuyor. Nüfusumuz giderek azalıyor. Genç nesillerimiz göç etti. Artık göç edecek genç de yok. Her çifte ikinci bir çocuk tavsiye ederim. Birçok ailede zaten bir çocuk var. İkinci çocuk şart. Çocuğumuz sayesinde 1 yıl hiç su faturası ödemeyeceğiz. Güzel bir kampanya bence."

Çelik, dünyaya gelen kız çocuklarına "Ayşem" adını verdiklerini sözlerine ekledi.

AA