Dünya Çocuk yıldız olarak tanınmıştı

Çocuk yıldız olarak tanınmıştı

Paylaş
Çocuk yıldız olarak tanınmıştı

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, 1962'de ikizi ile birlikte çocuk yıldız olarak rol aldığı filmle tanınmıştı

Hukuk ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitiren Lech Kaczynski ile ikizi eski başbakan Jaroslaw Kaczysnki ilk kez çocuk yıldızlar olarak 1962’de rol aldıkları ‘Ay’ı Çalan İki Kişi’ filmiyle tanındı.

Lech Kaczynski Dayanışma Hareketi içinde yer almaktan tutuklanarak Aralık 1981-Ekim 1982 arasında hapse girdi. Komünizmin çöküşünden sonra siyasi yelpazenin sağında yer alan Kaczynski kardeşler, komünistlerle işbirliği yapanları ortaya çıkarma ve yolsuzluğa karşı ‘ahlaki devrim’ sloganıyla kampanya yaptılar.

‘Yıkıcı ikizler’

Polonya’nın 1990’da yapılan ilk serbest seçimlerini Dayanışma Sendikası lideri Lech Walesa kazanmıştı. Bu başarıda Kaczynski kardeşlerin payı büyüktü.

Lech Kaczynski, Walesa yönetiminde milli güvenlik bürosunun başına geçti. Ancak daha sonra Walesa ile ekonomi konusunda görüş ayrılığına düşen Kaczynski, Jery Buzek hükümetinde adalet bakanlığı yaptı.

Lech Walesa, ikizler ile yolları ayrıldıktan sonra onları “Yıkıcı bir enerjiye sahip kutuplaştırıcılar” diye tanımlamıştı.

Vetocu devlet başkanı

2002’de Varşova Belediye Başkanı olan Lech Kaczynski, 2005’te devlet başkanı seçildi. Genel seçimlerde de ikizi Jaroslaw Kaczynski başbakan oldu.

2007’de ise başbakanlığı Donald Tusk kazandı. Lech Kaczynski liberal ekonomi politikası izleyen hükümeti eleştiriyor ve çıkardığı yasaları sık sık veto ediyordu.

Kaczynski ocak ayında hükümetin Rusya ile doğal gaz görüşmelerini eleştirmişti. Kaczynski hükümeti ülkenin Rus gazına bağımlılığını artırmakla suçlamıştı.

Kardeşini hissediyordu

Maria Kaczynski ile evli olan Lech Kaczynski’nin Mart adında bir kızı var. Lech Kaczynski ile ikizi birbirlerinin cümlelerini tamamlayacak kadar uyumluydu. Lech Kaczynski daha kardeşi onu aramadan telefon zilini tahmin etebiliyordu.

2

Haberin Devamı