Derya Özel Çocukla film izlemek çok keyifli
HABERİ PAYLAŞ

Çocukla film izlemek çok keyifli

Haberin Devamı

Kızlarım artık 7 yaşına girmek üzere. Son bir yıldır benim de çok sevdiğim filmleri birlikte keyifle izler hale geldik. Hayır bunlar sadece animasyon filmler değil, Star Wars gibi serilerden tutun da, 12 yaş altı çocukların korktuğu iddia edilen Harry Potter serilerine kadar pek çok filmi keyifle izlemeye başladık. Artık filmlerle birlikte yönetmenleri de öğrenmeye başladılar. Televizyoncu annenin çocuğu olmak da böyle bir şey sanırım. En çok Tim Burton filmlerinden keyif alıyorlar ve neredeyse filmdeki pek çok ayrıntıdan yönetmeninin Tim Burton olduğunu söyleyecek noktaya geldiler.

Beni en çok şaşırtan şey, onların korkabileceğini düşündüğüm garip yaratıklardan filmlerde hiç korkmamaları. En çok korktuklarıysa birine kötü ve aşağılayıcı davranan kimselerin olduğu sahneler oluyor. Başka birinin eziyet çektiğini düşünmek bile istemiyorlar. Ya gözlerini kapatıyorlar ya da filmi kapatmamı istiyorlar. Mesela Malefiz filmindeki hiçbir yaratıktan korkmamakla birlikte, Malefiz'in ihanete uğradığı sahneye dayanamadılar. Filmi apar topar kapattık. Halbuki filmde öyle korkunç yaratıklar da yoktu. Çocukların vicdanları öyle saf, öyle temiz ki, birinin acı çektiğini bilmeye dayanamıyorlar.

Çocukla film izlemek çok keyifli

Sinemadaki pek çok filmi de ya benimle ya da babalarıyla birlikte izlemekten çok keyif alıyorlar. Ben sadece 3 boyutlu olmamasına özen gösteriyorum. Açıkçası aksini söyleyen birileri olmadığı halde küçük çocukların 3 boyutlu film izlemelerini sağlıklı bulmuyorum. Çok uzun olmasa, kızlarla birlikte önce Hobbit serisine sonra da benim için efsane serilerden biri olan Yüzüklerin Efendisi serisine başlamak isterdim. Ona da kendimce bir formül buldum aslında; ilk filmi ikiye bölerek izlersek pek sıkılacaklarını sanmıyorum. Önümüzdeki günlerde bunu bir deneyeceğiz.

Bu arada bizim birlikte izlemekten keyif aldığımız filmleri de sizlerle paylaşayım. Belki içlerinden bir kaçını siz de kendi çocuğunuzla izleyebilirsiniz.

Stardust - Yıldzı Tozu
The Cronicles of Narnia - Narnia Günlükleri
The Secret of Moonacre - Ay Prensesi
Golden Compass - Altın Pusula
E.T.
Harry Potter Serisi
Charlie and the Chocolate Factory - Charlie ve Çikolata Fabrikası
Beetle Juice - Beter Böcek
Corps Bride - Ölü Gelin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder