Kültür - Sanat Çocuklar, bu yıl 18 Nisan'da sinemalarda mutlu bir gün geçirecek
Paylaş
Çocuklar, bu yıl 18 Nisan'da sinemalarda mutlu bir gün geçirecek

Ülker'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği “Ülker Çocuk Sinema Şenliği” bu yıl 8. kez çocukları mutlu edecek. Şenlikte bu yıl, Walt Disney Animasyon Stüdyoları'nın En İyi Animasyon Film dalında Oscar® ödülü alan filmi “6 Süper Kahraman” (BigHero 6) gösterilecek

18 Nisan Cumartesi günü 57 şehirde ücretsiz gösterilecek filmin sonunda çocukları sürpriz hediyeler de bekliyor. Ülker Çocuk Sinema Şenliği yedi yılda 850 bini aşkın çocuğu, sinemanın büyülü dünyası ile buluşturdu.

Haberin Devamı

Ülker’in 8. kez düzenlediği Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nde bu yıl çocuklar, En İyi Animasyon Film dalında Oscar® alan Walt Disney Animasyon Stüdyoları yapımı “6 Süper Kahraman” filmini ücretsiz izleyecek. Çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak 2008 yılından beri düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl 57 şehirde 18 Nisan Cumartesi günü çocuklarla buluşacak.

Çocukların eşit ve ücretsiz olarak yararlandığı Ülker Çocuk Sinema Şenliği, Türkiye’nin en yaygın sosyal sorumluluk projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Şenlik, Yıldız Holding şirketleri çalışanlarının da içinde bulunduğu 500’ü aşkın kişiden oluşan bir ekip tarafından hayata geçiriliyor. Biletler gişelerin açılmasından itibaren, seans sırasıyla dağıtılacak ve dağıtım, bilet tükenene kadar aralıksız devam edecek. 6 Süper Kahraman filminden önce çocuklara Disney Channel’ın sevilen çizgi filmlerinden kısa bir derleme gösterilecek. Film sonunda çocuklara içinde Ülker ürünlerinin bulunduğu kutu hediye edilecek.

Haberin Devamı

“850 binden fazla çocuğa sinema ile mutlu anlar yaşattık”

Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, Ülker olarak Türkiye’nin her yerine ulaşan, yaygın ve tüm çocukların eşit olarak yararlanacağı sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Ülker Çocuk Sinema Şenliği, coğrafi anlamda Türkiye’nin en yaygın sosyal sorumluluk projelerinden biri.Edirne’den Erzurum’a, Trabzon’dan Gaziantep’e kadar sinema salonu olan her ile gitmeye çalışıyoruz. Çocukların her yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni heyecanla beklediklerini biliyoruz. Sinema çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli bir araç. Biz de Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni her yıl geliştirerek daha fazla çocuğa ulaşmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 850 binden fazla çocuğumuzun birbirinden heyecanlı filmleri izlemesine aracılık ettik.”

Disney’den 6 Süper Kahraman Hakkında:

Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisiHiroHamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGoTamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası HoneyLemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. 6 Süper Kahraman kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisiHiroHamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi. Marvel’in aynı isimli bir çizgi romanından uyarlanan ve çizgi roman tarzı aksiyonu benimseyen Disney’den 6 Süper Kahraman, Don Hall (WinniethePooh) ve Chris Williams (Bolt) tarafından yönetildi. Filmin yapımcılığını ise RoyConli (Karmakarışık) üstlendi. Film, 2015 Oscar® töreninde En İyi Animasyon Film ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı